Inför Matteus-Pojkarnas besök.

Ödmark i fin form.

Åke Ödmark.

Åke Ödmark blev ett av fjolårets stora stjärnskott inom svensk idrott och med en gång klev han rätt in i den internationella höjdhoppareliten. Han var ju redan förut välkänd i Sverige, men genom sina segrar i de båda landskamperna mot Tyskland och Ungern, där han nådde resp. 1,95 och 1,94 kom hans namn i var mans mun.Ödmark tillhör numera M. P. och kommer som bekant med truppen till Visby om söndag. Det är inte ofta vår avlägsna landsända får besök av idrottsmän av sådan klass och en händelse som denna får man inte sitta över om man är någotsånär intresserad av idrott. Enligt vad som rapporteras är Ödmark i bästa form — han tog 1,85 i overall häromdagen — och kommer därtill Gutavallens. nyanlagda banor, så vet man aldrig vad som kan inträffa. Att det blir rekordhöjder för våra förhållanden torde vara odiskutabelt.

AIK får sina två poäng mot VIF.
Slutdom av fotbollsförbundets seriekommitté.

Den gamla tvisten mellan VIF och AIK om två poäng från en fotbollsmatch i höstas, där VIF inte ställde upp, har genom en hemställan från Gotlands Fotbollsförbunds årsmöte åter varit uppe till prövning av Svenska fotbollsförbundets seriekommitté. Saken föranledde emellertid ingen åtgärd och det tidigare fattade beslutet står alltså fast, nämligen att AIK får sina två poäng och VIF sin varning.

Pingstutflykt till Gotland.
Fredrikshofs IF och Stockholms Gångförbund

ha för avsikt att under pingsthelgen företa en sport- och vandringsresa hit till Gotland. Man planerar utfärder och vandringar här på ön och så skall man naturligtvis övervara Visbyspelen.

G. M. C. K. anordnar jordbanetävlingar.
Deltagande från fastlandet.

Gotlands motorcykelklubb har beslutat anordna jordbanetävlingar på A 7:s idrottsplats den 22 maj. Vid sammanträde i går kväll bestämdes det antal fastlandsförare, som skall inbjudas till deltagande i tävlingarna, och man besslöt att utfärda inbjudan till 7—8 förare. Några förare har man redan förut försäkrat sig om, bl a. nordiske mästaren i backe Börje Haag, Sigtuna som lovat komma. Från Torild Hansson i Stockholm, som var med i fjolårets tävlingar, har ännu ej något definitivt svar erhållits. Bland de startande gotlänningarna märkas Fritz Lövkvist, Sven Hansson, Blomgren, Pettersson samt två med namnet Johansson och det är inte omöjligt att ännu flera komma att deltaga.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 12 Maj 1938
N:r 108

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *