Idrott och sport.

Läroverksidrotten.
Rekordmejning i kast och löpningar.

Läroverkets tävlingar inleddes i går och fortsätta i dag. Pojkgrupperna ha redan färdigtävlat och flickornas tävlingar gå nu i eftermiddag. Skolmästarna ha alltså korats i dag och i de flesta fall har det skett med rekordnoteringar.
På 100 m. blev B. Löf skolmästare på tiden 11,6 och sänkte därmed rekordet en tiondel. U. Willnersson nådde 11,7. Även på 400 in. blev Löf mästare med 55,2 sek. och tvåa kom P. S. Wallin på 55,5. Det gamla rekordet löd på 57,0. Längdhoppet vann Wallin på 5,80 och Axelsson vann höjdhoppet på 1,60. I kula blev A. Kolmodin, som tävlat i gruppen juniorer A, skolmästare på 13,03, diskus vanns av H. Axelsson med 31,66 och mästare i spjut blev Willnersson på 44,90. De båda sista resultaten nåddes med stora redskap och alla tre noteringarna äro nya skolrekord.
I stafett 4 X 100 m. fick Ring III tiden 49,2 och Ring II:s junior A-lag noterade 50,3 sek.; båda äro nya skolrekord.
Tävlingen har försiggått dels inom resp. åldersgrupper och dels har samtliga pojkar kämpat gemensamt om skolmästerskapen. Också i juniorgrupperna ha utmärkta resultat nåtts och i ett flertal ha nya skolrekord noterats.

Alva skola segrade
i skoltävlingarna om Gotlands Allehandas vandringspris.

Tävlingarna i pärk om Gotlands Allehandas vandringspris mellan Hemse, Alva och Rone folkskolor ägde rum i går i Hemse. Rone kyrkskola ställde ej upp. Efter lottning möttes först Hemse och Alva lag, varvid Alva vann. I andra omgången segrade Alva över Ronehamn och erövrade därmed vandringspriset. I väddring nådde Hemse högsta poäng och i inslagning i park Alva.
Tävlingarna försiggingo i Annexens äng under de gynnsammaste auspicier.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 28 september 1938
N:r 224

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *