Idrott och sport.

DM. i tennis.
Margareta Borenz åter mästarinna.

En av de sedan söndagen kvarstående tennisfinalerna i tävlingarna om distriktsmästerskapen gick redan i går kväll, då Margareta Borenz och fru A. Witt möttes i damsinglefinalen. Första set bjöd på jämt spel och de båda finalisterna hade omväxlande ledningen. Vid ställningen 5-4 till fru Witts favör utkämpades en lång och ettrig strid om nästa game. Fru Witt vann duellen och och därmed första set med 6-4. I nästa set orkade fru Witt ej hålla farten uppe och fröken Borenz utjämnade lätt med 6-0 och tog sedan det tredje med 6-1.
Spelet fördes försiktigt och man höll sig så gott som hela tiden vid baseline.
Efter denna match påbörjades en annan, vilken gick mellan Gunnar Dahlin och Lars Hellsing i semifinalen i herr-single. Dahlin började med att ta hem sju raka games i sin snabba och lediga stil trots att Hellsing försvarade sig tappert. Efter detta kom denne emellertid i gång riktigt och plockade hem tre games i rad och tog därmed ledningen med 3-1 i andra set. Dahlin utjämnade, men Hellsing tog i på nytt och skaffade sig ledningen med 5-3. Dahlin reducerade till 5-4, men det var på ett hår när att Hellsing vunnit nästa game, då Dahlin lyckades klara över setbollen via nätkanten. Denne tog sedan gamet och ställningen blev 5-5. Mörkret hade då tilltagit så pass att man måste avbryta matchen, vilken åter fortsätter i kväll kl. 5.

Fotboll.
Fardhem—Hablingbo 0-3.

Seriepremiär var det i söndags på Fardhems idrottsplats då Fardhem IF och Hablingbo IK spelade sin första seriematch för säsongen, slutresultatet blev som bekant en seger för hablingarna med 3-0, sedan ställningen i halvtid varit 0-0.
Båda lagen hade var sin halvlek och målchanserna voro jämnt fördelade, men hemmalaget missade i ett, medan gästerna bättre tillvaratog de chanser som gavs. I andra halvleken dominerade gästerna spelet helt och ledningsmålet kom genom centern R. Mattsson. Minuten efteråt fick Hablingbo en straffspark som vi Knut Matsson sköt i mål och samme man ökade efter en stund till 3-0. Fardhemlaget hade i hb. H. Karlsson en god stöttespelare medan hablingarna i stort sett voro jämna.

Burgsvik slog Vamlingbo i fri idrott.
En stor dag i idrottens tecken var det i söndags på Burgsviks idrottsplan, då klubbmatchen i allmän idrott mellan Burgsviks IF och Vamlingbo IF ägde rum. Trots att det hela tiden småregnade hade det samlats en ganska talrik publik, som med spänning och intresse åsåg de olika tävlingarna.
De bästa resultaten blevo: Löpning 100 m.: 1) Thure Bjärgegård, Burgsvik, 12,6. Kulstötning: 1) Sven Larsson, Vamlingbo, 10,47. Höjdhopp: 1) K. G. Pettersson, Burgsvik, 1,50. Löpning 400 m.: 1) Helge Larsson, Burgsvik, 61,0. Diskuskastning: 1) P. 0. Dannborg, Burgsvik, 28,94. Längdhopp: 1) Sture Larsson, Burgsvik, 5,32.
Den sista .grenen i matchen var stafettlöpning 1,000 meter. Även här vann Burgsviks IF med tiden 2,35. Vamlingbo var blott en meter efter vid målsnöret. De slutliga poängen blevo: Burgs-viks IF 43 poäng, Vamlingbo IF 28 poäng. Vandringspriset i allmän idrott erövrades alltså av det segrande Burgsvikslaget.
Före klubbmatchen ägde fotbollsmatch rum mellen flickor och gubbar. Det dröjde ej länge innan gubbarna ledde med 1-0, men flickorna svarade med att ändra ledningen till 2-1 till sin favör. I andra halvtid blev spelet mera lugnt, det gjordes ett nytt mål på varje sida.
Humöret var under hela matchen del bästa, och efter avslutad kamp intogs kaffet all kamratlighet å Hotell Karlshäll.