Idrott och sport.

Inför sex-klubbars i morgon.
I morgon middag går som bekant sexklubbarsmatchen i fri idrott av stapeln för andra gången. Startlistan har följande utseende:

100 m.: Danielsson, I 18, Ekström, Gute, S. Andersson, VIF, R. Linné, Slite, Ljunggren, AIK, Lindskog, A 7.

400 m.: Kahlin, A 7, Jonasson, AIK, Löf, Gute, Andersson, VIF, Gyllensköld, I 18, S. Boberg, Slite.

1500 m.: Löfkvist, VIF, Nilsson, I 18, M. Boberg, Slite, A. Dahlin, Gute, Andersson, A 7,

Höjd: Ljunggren, I 18, Ekström, VIF, Nygren, AIK, K. H. Engström, Slite, Mattsson, A 7, Axelsson, Gute.

Längd: Svensson, A 7, Ekström, VIF, Nygren, AIK; Linné: Slite, Klasén, I 18, Ekström, Gute.

Stav: Wallin, Gute, B. Gustavsson, A 7, Glyn Persson, AIK, Vernström, Slite, Ljnggren, I 18, B. Olsson, VIF,

Spjut: I. Pettersson, VIF, Eriksson, Slite, Fondelius, I 18, Runander, Gute, Stille, A 7, Eriksson, AIK.

Diskus: Dahlgren, VIF, Nilsson, A 7, Bendegard, Slite, Lindberg, I 18, Ljunggren, AIK, Åbom, Gute.

Kula: Ljunggren, ATK, Bendegard, Slite, Nilsson, A 7, Nordberg, VIF, Kuhlau, Gute, Ljunggren, I 18.

Stafett 1,000 meter: Heat I VIF, AIK, A 7, Heat II Gute, Slite, I 18.

Det ser ut att bli hårda tag vid morgondagens tävlingar, och alldeles omöjligt är det inte, att något rekord kommer att putsas. I 100 meter torde Ekström, Gute, ha chansen att bärga segern, men möjligt är ju, att han får konkurrens från Danielsson, I 18. I 400 meter är Stig Andersson på krigsstigen för att slå det gamla rekordet. Det återstår att se om han lyckas, men denna gren blir i alla händelser synnerligen intressant. I höjd kommer det att bli en hård strid mellan VIF:s Ekström och AIK:s Nygren, medan längdhoppet nog kommer att vinnas av Ekström, Gute, på omkring 6,50 om han bara kan frigöra sig från sin tävlingsnervositet. I spjut är nog ”Plåtarn” god för cirka 50 meter, medan Bendegard Slite, tar hem diskus och eventuellt även kula, den senare grenen dock i hård konkurrens med Nordberg, VIF. I stafetten slutligen är Gute klar favorit, Hela tävlingen kommer nog att bli en hård strid mellan, VIF och Gute om förstaplaceringen med I 18 som outsider, och även kampen om köplaceringarna kommer att bli skarp.
Överledare för tävlingen är hr O. H. Jacobsson.
Tävlingarna beräknas vara avslutade slutade omkring 3-tiden.

Årets match.
DM.-finalen mellan AIK och VIF spelas i morgon och så mötas igen två gamla antagonister. Vem vinner. Ja, VIF har i allmänhet kunnat överraska sina motståndare just i dessa matcher, ty man kan utan vidare påstå, att föreningen dominerat tävlingen allt från dess första start, trots att såväl gamla Hansa, Gute och nu sist AIK ha gjort allt för att vinna. En Mecke Friberg och Kina ha väl i det närmaste en 12 å 13 DM-tecken. Nåja, detta är ju inte avgörande för söndagens match, men gamla traditioner ha alltid sin betydelse. AIK får nog annars ses som det mer ’ välspelande laget, men andan i motgångens stund är inte alltid den bästa bland .spelarna, och det kan ha och har haft sin betydelse för det slutliga resultatet. När få vi se alltid lugna och sansade, välspelande Sandberg som kapten? Dessutom har han som c. h. den största möjligheten att göra sig gällande att dirigera pojkarna, då det behövs. I VIF:s framgångar under senare år ligger rätt mycket av Kinas anda och vilja till seger. Det är en sak, som man inte får blunda för, och trots att Kina just nu inte har tillfälle att deltaga, synes hans vilja leva kvar i laget.
Detta var några små reflektioner över söndagens match och det är bara att hoppas, att det blir vackert väder, värdigt vår huvudmatch för året, blekingar och upplänningar få ursäkta. Matchen går klockan 4 och Santa dömer.

På orienteringsfronten
kämpas det på två håll i morgon, då nämligen Järla gästar Gotland och VIF samt AIK skogsluffar i Strängnästrakten. Den senare tävlingen gäller det i fjol uppsatta vandringspriset för femmannalag, i vilket Nynäshamns IF har en inteckning.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 3 September 1938
N:r 203

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *