Idrott och sport.

Programmet för DM i fotboll
har blivit uppgjort och börjar med matcher den 7 aug. dels mellan Hemse och Gute i Hemse och dels mellan Othem och Slite på Östervallen. Den 14 aug. möter segraren i matchen Hemse—Gute Visby IF och den 21 får vinnaren i matchen Othem—Slite spela mot Aik. Den 4 september går slutligen finalen och slutstriden kommer säkert att bli skarp mellan Slite, VIF och AIK. Bland deltagarna befinner sig ganska oväntat också Gute. Har man planer på att rehabilitera sig efter vårens eländiga matchtillställningar?

Tyskar på Vallen i kväll.
I. 18:s fotbollslag möter i kväll ett lag från den tyska flottilj, som f. n. besöker Visby. Vi få hoppas att vädret bättrar sig till dess, så att vi få se om lant- eller sjöförsvaret gör sig bäst på planen.
Det tyska laget får följande uppställning från mål till vänsterytter: Weliner, Stach, Stehr, Mertens, Hauptmann, Mäller, Ahling, Gänther, Pawlik, Bachmann, Schmitz.
Laget spelade vid besöket i Kalmar en match mot en stark kalmarkombination och förlorade då med 9—2. Tyskarna orkade bara med en halvlek och hade ställningen 2—2 i halvtid. Sedan föll laget totalt igenom men den duktige målvakten räddade från större katastrof.

Våra män mot Blekinge.
Kedjan har möblerats om.

Fotbollsförbundet har nu lämnat besked om uttagningarna för lördagens landskapsmatch mot Blekinge – och spelaruppsättningen har blivit följande från mål till vänsterytter:
H. Lund, VIF
H. Nilsson, AIK
T. Ekström, VIF
S. Jupither, VIF
E. Sandberg, AIK
G. Pettersson, AIK
G. Ericksson, AIK
V. Pettersson, VIF
B. Svensson, Slite
J. Claesson, AIK
R. Linné, Slite
Reserver: i mål Olsson, Slite, i för svaret H. Karlsson, Slite, och i kedjan Bror Nilsson, AIK.
Detta lag avviker ju en hel del från det som ansågs ”givet” för en månad sedan. Öström och ”Kina” blevo justerade i Uppland så de nya namnen på deras platser ha sin förklaring. Lund är den bäste ersättaren under det att Slites centerhälv och Sandberg kunna vara ungefär, jämngoda. I kedjan, saknas Bror Nilsson trots att han inte gjort någon direkt dålig Match i år och i stället har ”Jimmen” Claesson kommit in. Ytterproblemet har lösts med Slites båda yttrar som ju visat sig vara snabba och farliga vid de matcher de spelat på Vallen. Som inrar spela arbetsmyrorna ”Vicke” och ”Plåtarn”, båda väntade namn i kedjan. Men vad skall man väl vänta sig av Jimmens debut i landslaget efter spelet i tisdags?

Idrottstränaren Göte Krantz
har i dag åter kommit till Gotland och skall stanna här för en tid framåt. Han stannar i Visby över söndagen och kommer senare att resa ut till landsbygdens föreningar för att åter vara i Visby vid tävlingarna den 16—17 och nästföljande söndag. Närmare program för landsortsbesöken kommer att meddelas senare, då ett nytt sådant måste uppgöras på grund av att hr Krantz genom sjukdom ej kunnat resa hit på förut bestämd tid.
Träningen påbörjas redan i kväll kl. 6 på Gutavallen.

JM-finalisterna fick arbeta hårt.
I går spelades en juniormatch mellan Hemse och Fardhem på Hemselagets bollplan. Hemmalaget, som ju är uppe i finalen i årets juniormästerskap, fick oväntat hårt arbete mot det överraskande fardhemslaget. I halvtid ledde hammalaget med 1—0, varpå gästerna utjämnade till 1—1. Åtta minuter före full tid nätade åter Hemselagets ch. och fastställde sålunda slutresultatet till 2—1 för hemmalaget.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 7 Juli 1938
N:r 153

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *