Idrott och sport.

Ett målsuget gotlandslag.
Glänsande viktoria över Bromsten med 6—2.

Visby hade i går sitt första besök för året av fastländska fotbollsspelare — Bromstens IK, hemmahörande i Stockholmsseriens klass I. Det gotländska motståndet utgjordes av kandidaterna för det blivande landskapslaget och de skötte sig i stort sett utmärkt. I synnerhet första halvlek bjöd på vackert spel och i halvtid hade gotlänningarna ledningen med hela 5—0. Slutsiffrorna bievo 6—2.
Det här var en match, som man. allmänt väntat på med stor spänning. Man ville se den omdiskuterade hemmakombinationen i verksamhet och konstatera dess prestationer inför sommarens stundande stormatcher. Det gästande laget visade sig bestå av stora robusta -spelare, som kommo våra mannar att verka en smula mindre och smmäckrare än vanligt. Visbypojkarna valde att spela med sol och vind i ryggen och satte genast upp farten så att det blev anfall av. Så småningom blev det också: hörna och redan efter tre minuter kom första målet, inspelat av vy. Sjöberg. Sedan följde en stund med ständigt växlande anfall; gästerna voro ytterst nära att få mål på en hörna och vid ett tillfälle var det en formlig kanonad mot Bromstensmålet. Spelet var mycket omväxlande och snabbt men ingenting hände förrän Bror i mitten av. halvleken gjorde det andra målet och därmed inledde en kraftig press mot gästernas mål. Det haglade projektiler i burens närhet och på trävirket, men det redde sig ända till 35:minuten, då Bror åter kom fri och nätade. Gästerna kämpade tappert. men det var tydligen endast hemmalaget förunnat att fabricena målen.” Kort efter ”ringde”’ det igen, då ”Jimmen” fick en stickare från” Hammar på yttern. 4—0. Ännu var det någgra minuter kvar till halvtid och dessa användes av Sjöberg för att ordna det femte målet, som lades in efter några returer från försvararna.
I början på andra halvlek blev spelet något sämre; det enda man lyckades med var skott över mål. Bromsten hade tre hörnor men ingen gav något. resultat. Efter 20 minuter kom äntligen gästernas välförtjänta första mål, som drogs upp på högerwingen. En stund senare ordnade Bror sitt hat tric med dagens flottaste mål, en perfekt skarvning från c:a 15 meters håll. Nästan omedelbart kom det följande målet — nu var det ett dylikt av stockholmskt fabrikat, som Öström inte fick fingrarna på ordentligt. Därmed hade man kommit till 6—2 och dessa siffror stodo sig under den återstående tiden.
Vad som särskilt gladde i det gotländska laget var försvaret. ”Greven” och Tage Ekström hade inte stor respekt för de storvuxna fastlänningarna utan bröto och returnerade av hjärtans lust.
Halvbackarna utförde också de ett gott arbete, fast ”Kina” i hög grad besvärades av den hala planen och inte kunde nå så högt som vanligt. I kedjan var Bror trumfässet; han var i utmärkt form och hade gott krut i sparken, Han har sin plats given, och resten av innertrion bör man nog också behålla. Men ytterproblemet står fortfarande kvar.
Framför allt är det snabbheten som saknas.
Gästernas lag var ovanligt jämnt alltigenom. Skall man framhålla någon så torde det vara högerinnern Andersson.
Samspelet var gott och ibland riktigt vackert hos de båda lagen, men vad gästerna saknade så var det skjutförmåga. Och den är nödvändig även om man är aldrig så snabb och kan konsten att dribbla av motståndarna.
Domare var gotlänningarnas tränare, ”Bagarn” Karlsson, som hade en ganska lätt uppgift i den justa och och välspelade matchen.

VIF slog Slite i friidrott.
En klubbmatch i fri idrott ägde rum i går på Gutavallen mellan Slite och VIF, som hade till resultat att visbyborna vunno med 55 poäng mot 33 för Slite. I diskus noterades de bästa resultaten, men för övrigt inträffade inga större sensationer. Enligt vad som meddelades fick Slite ställa upp utan ett par av de bättre idrottsmännen i köpingen, annars hade det säkert blivit jämnare siffror.
Resultaten återkomma vi till i morgon.

Träningen i kväll
under hr Karlssons ledning börjar kl. 7 på Vallen och vikten kommer då att läggas på juniorerna, som då få en chans att tillgodogöra sig goda. råd och erfarenheter i det ädla fotbollsspelets konst.