Idrott och sport.

Skogsluffarnas generalmönstring i morgon.
Allt klappat och klart för AIK-Allehandas andra korporaftionsorientering.

Allt är nu klappat och klart för söndagens stora orienteringsträff och någon gång på söndag förmiddag är striden som bäst i gång någonstans på norra Gotland. Var då? är det många som frågat denna vecka, men som de ordhålliga personer vi äro, ha vi givetvis inte sagt ett dugg. Och vad skulle det vara för nöje i en orienteringstävling om man på förhand visste var banan skulle gå. Säkert skulle de flesta orienterare inte trivas något vidare med en sådan sakernas ordning.
Vi utlovade ett P. M. för tävlingen. Här kommer det.

  1. Vederbörande markägare, som ställt sig mycket välvilliga gentemot tävlingen, ha emellertid uttryckt en önskan att stängsel och gärdesgårdar, d. v. s. ”tuner”, måtte överglidas med största varsamhet. Till följd av årstiden är virket mycket torrt och följaktligen till ytterlighet sprött.
  2. Beträdande av trädgårdar och besådda fält medför som vanligt obönhörligen diskning.
  3. Visbybladet sk all medföras.
  4. Fullständigt klädombyte, från topp till tå, skall medföras och transporteras genom tävlingsledningens försorg till målet.
    Mjölk och bullar i väldiga kvantiteter väntar vid målet, där de utdelas gratis. Dessutom serveras där läskedrycker. Anslagstavlor komma att hela tiden hålla intresserade a jour med de inkommandes tider så att alla lätt kunna följa ställningen i de olika klasserna. Till de som ej har startlistan 1 minnet utdelar Allehanda gratis sitt fredagsnummer, där fullständiga startlistor finnas intägna. Som förut nämnts anslås uppgifter om målet kl. 1/2 10 å Allehandas annnonstavla samt vid biljettluckorna på Södra och Östra järnvägsstationerna.
    Vi träffas alltså på Stora torget kl. 7 i morgon bittida. 1:25 kostar resan.
    Bk.

Prissamlingen:
Priser till tävlingen ha skänkts av följande personer och firmor: Slite Cement & Kalk A/B.
A/B. C. J. Björkander & Son.
Andelsslakteriet.
AJB. Carl Degerman.
I 18:s IK.
C. I. Kolmodin.
Gusse Johansson.
A 7:s Furirkår.
Boråslagret.
Hj. Carlssons El. Byrå.
Visby EL Byrå.
Andelsmejeriet.
S. Schenholms Eftr.
Firma D. Holmert.
Firma Carl Prien.
Café Strykjärnet.
Läroverkets Ring III.
Gust. Lindblads.
Orienteringsintresserad.
Visby IF.
Löfveberg & Peterssons A/B.
Leo Wennberg.
IF Gute.
”G, M.”
Selvrenius Konditori.
Emil Appelquist.
Sandbergs Cigarraffär.
Gotlands Allehanda.
Visby ATK.
Ada Danielsson.
Ing: Bror Ericsson.

Fotboll.
I morgon stå juniormatcher på programmet. Halv 11 mötas lagen från VIF och Gute, i Burgsvik spela Hemse och Burgsvik och i Slite mötas Othem och Slite.

AIK—I. 18: 11—0 (6—0).

Ovannämnda lag möttes i går kväll på Vallen och som synes blev det en mycket målrik tillställning. Det stora nederlaget för krigarna har dock sin förklaring och naturliga orsaker. Det bakre försvaret, som sades vara av Synnerligen god standard, kunde inte göra ryktet rättvisa, då målvakten hade stukat ena handen och högerbacken insjuknat. Man hade också tänkt att inhibera matchen, men då den var annonserad ansåg man att den borde genomföras.. AIK var hela tiden det 1edande laget, men I 18:s center fick någon gång upp anfall, som dock aldrig resulterade. Abbe Claesson och ”Jimmen” skötte om de flesta målen och allt som allt blev det 11 stycken.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 7 Maj 1938
N:r 104

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *