Idrott och sport.

Rekorddeltagande i korporationsorienteringen.
80 lag med 240 deltagare anmälda.

Nog anade vi att intresset för AIK Allehandas korporationstävling i orientering nu om söndag var stort, men att deltagareantalet skulle bliva så överväldigande var över förväntan. Anmälningarna ha duggat tätt, tätt från både Visby och landsorten, och då anmälningstiden utgick hade vi framför oss en lista, upptagande namn på alla möjliga korporationer. Oväntad var framför allt den stora anslutningen från militärens sida. I deras klass har nämligen anmälts inte mindre än 24 lag. Störst är förstås korporationsklassen med jämt dubbelt så många, d., v. s. 48, medan damklassen samlat 8 lag. Det blir således 240 män och kvinnor som ge sig skogen i våld om söndag förmiddag. Som vi tidigare nämnt blir konkurrensen hård och vi skall försöka oss på några små tips i morgon, då även startlistorna publiceras.
För dagen kunna vi meddela att det blir Visby-bladet som skall användas. Norra Gotland får alltså den äran i år! Samling för avfärd sker kl. 7 på stora torget, ”där bussar finnås uppställda och vilka man embarkerar allt efter startordning. Timmen kanske förefaller tidig, men morgonstund har guld i mund (i det här fallet även silver, se prissamlingen) och aldrig hör man fågelkvittret vackrare än på morgonkulan. Tävlingsdräkten är valfri.
Betr. benklädseln tillåtes emellertid inte kortare än knäbyxor, som i så fall skall kombineras med långa strumpor.
Som sagt kunna intresserad fara ut till målplatsen med norrgående förmiddagståget. Uppgift om vart man bör lösa biljett finnes då uppsatt invid biljettluckan å Södra och östra stationerna. Var målet är beläget kommer att anslås på Gotlands Allehandas, annonstavla kl. 1/2 10 söndag f. m.
Tack vare välvilliga donatorer står en ståtlig prissamling till tävlingens förfogande och kan beskådas i Juvelerare Swensons skyltfönster. Den samlingen ”bör sporra löparna till stordåd.

Hr Bertil Björck.

Huvudledare och organisatör för tävlingen är också i år ”orienteringspappan” Bertil Björck i AIK, känd och erkänd specialist i allt vad som rör orientering. Han har bråda dagar just nu med alla förberedelser till det stora slaget och så vill man ju alltid veta en del om tävlingen. I fjol var han ehsam om att ordna hela tävlingen, men i år, då deltagarantalet fördubblats, har han tagit några man i sin tjänst i tävlingsledningen, nämligen K. A. Booberg och Erik Olsson, även de kända och vana orienterare. Dessa tre namn utgöra alltså ledningen för årets stora händelse inom den gotländska orienteringssporten och man kan därför utgå ifrån att allt blir väl organiserat och förberett under dessa experters överinseende.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 5 Maj 1938
N:r 102

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *