Idrott och sport.

Pingstidrotten.
Stadslöpning, nationell allmän idrott och fotboll.

Visby IF har i likhet med föregående år beslutat anordna stadslöpning. Den kommer att äga rum annandag pingst på förmiddagen och som en nyhet kan omtalas att arrangörerna i år instiftat en tredje klass för deltagande löpare.
Klass III skall omfatta föreningar, som ej förut ställt upp i denna tävling eller som deltagit men ej kommit med bland de åtta främsta; detta med tanke på ett ökat deltagande från landsbygden. Det bör bli en mycket spännande kamp mellan de jämna gotländska lagen, som lite var ha goda nyförvärv att ställa upp. Ett antal fastlandslag ha också inbjudits, men konkurrensen med de stora evenemangen där under pingsten, bl. a. Svenska Dagbladets stafett, torde något större deltagande från fastlandet ej vara att räkna med.
På annandagens eftermiddag blir det stora nationella tävlingar i allmän idrott och det är att hoppas att deltagarantalet skall bli rikligt och konkurrensen skarp. Gutavallens samtliga banor äro nu i utmärkt skick sedan den grundliga omläggningen i fjol, vilket nog också kommer att inverka på resultaten.
Givetvis har man också tänkt på fotbollen och ordnat matcher på pingstafton och annandagens kväll. Förhandlingar ha inletts med ett fastlandslag, men något definitivt svar är ännu ej bestämt.

S. M. på värja.
Till semifinalen i SM på värja kl. 3 tisdag eftermiddag kvalificerade sig sexton tävlande, bl. a. Thofelt, Wachtmeister, Gust. Dyrssen, Cervell och Granfelt. Härtill komma de fem, som från finalen i florett gå direkt till semifinalen på värja.
Finalen på värja går på tisdagskvällen.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 27 april 1938
N:r 95

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *