Idrott och sport.

Brottning.
Visby mot Nynäs om söndag.

När Nynäshamns Brottarklubb nu för fjärde gången gästar sina vänner i Hansestaden, kanske det är en överloppsgärning att skriva några rader till presentation. I synnerhet som Nynäs-klubbens lag denna gång till största delen består av pojkar som vid tidigare besök skaffat sig ett gott anseende som brottare. Den sjua som ställer upp mot Visbys och Gotlands bästa brottare söndagen den 10 april besitter
hög grad de egenskaper som gör dess brottning intressant att se. De flesta ha mycket god teknik och kamphumörot brukar det inte vara något fel på. Därtill kommer att deras arbete brus kar präglu av djärvhet, på en del håll nästan för, stor för att vara taktisk.
Ur publiksynpunkt kan väl dock inte en brottare vara för djärv — jo, möjligen en pojke hemifrån.
ankarklassen sänder Nynäshamn Arne Wr e tma n, en 20-åring som i fjol tävlade 1 Nynäs B-lag. Har utvecklats mycket under sista året. Säkert en framtidsman.
Sven Tel 1, lätt tungviktare, är en i alla avseenden stilig pojke, som man säkert minnes från tidigare goda matcher i Visby. Har endast förlorat 2 av årets 15 matcher. Årets juniormästare i Stockholms distrikt.
Mellanviktaren Arvid Alexisson är lagets kanske bästa man. Gjorde en mycket uppmärksammad insats vid SM, då han bl. a. kastade finnen Pikussaris besegrare Birsta-Holmborn. Alltid intressant se på mattan för sin kastvillighet. Av Oksa betraktad som ett stort framtidshopp.
Gunnar Ahlund, som nu tävlar i Welter, är säkert välkänd för Visby-publiken, då han varit med över alla gångerna. Så snabb, att det många gånger verkar hafs. En konstbrottare när han är på det humöret. Tvåa på JM.
Lättviktaren Birger Magnusson är en liten satt krabat. Arbetar litet sävligt, men när han kopplat ordentligt, ja då blixtrar det. Hans stabila benställning är värd att studera.
Gösta Nilsson var i fjol med som bantamviktare i B-laget. 18-åringen går nu i fjäder. En livlig brottare, som på sistone gjort flera starka – matcher i publikens smak. Har bl. a. vunnit över Adolf Johansson, Athém.
Lagets Benjamin d. v. s. bantamviktare heter Rune Åhlund och är det även när det gäller ålder, 17 år. Har den rätta blicken för brottning. Kommer nog att gå i storebror Gunnars fotspår.
Sjuan är representativ för Nynäs-brottningen. Den har sin styrka i de tyngre klasserna, men småpojkarna få därför inte ses över axeln. Intressanta matcher kan motses.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 6 april 1938
N:r 79

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *