Idrott och sport.

Fotbollspremiär på Vallen.
AIK mot Hemse om söndag.

Om söndag blir det fotbollspremiär på Gutavallen, vilket säkert kommer att hälsas med jubel av alla fotbollsbitna. Det är AIK, som skall möta Hemse BK i en träningsmatch, och om man inte misstar sig alltför mycket torde sensationslaget från Hemse, vilket som bekant leder södra serien och gjort flera verkligt goda matcher, komma att dra en stor publik till vår ”ground”.
AIK, som f£f, n. ligger tvåa i ”storserien” näst Slite, kommer att pröva några nya mannar, och vidare ha en del omplaceringar i laget gjorts. Sålunda kommer förmodligen Glyn Persson att debutera på v. y., och då hans pappa heter Otto Persson, har Glyn alltså gott påbrå i gamet. Ny är också Harry Bokström i målet. ”Greven” kommer att gå h. b., en plats, som han ju förut prövat, även om hans specialitet varit c. h. På den sistnämnda platsen torde Stig Andersson komma att prövas, På v. h. spelar som vanligt Levis, på h. i, Bror Nilsson, på h y. Abbe Claesson, medan antingen Jimmen eller ”Kvammen”, vilken sistnämnde ”transfererats” från VIF, spelar v.i, Vidare märkes ”Jocke” på h, h, och ”Plåtarn” i centern.
— Redan kl. halv 11 på f. m. spelar VIF mot I 18.

Söndagens handboll.
Bolton mot I 18. — Gute på Stockholmsvisit.

Om söndag ha vi utbyte med fastlandet på två fronter. Härhemma spelar Bolton mot I. 18 och Gute reser till Stockholm för att ta en dust med Handbollklubben.
Bolton var ju här i våras och spelade mot en kombination. De gjorde då ett utmärkt intryck och vunno överlägset. Det var bland de bästa spel, som vi sett härnere, och det är väl knappast att anta, att de ha försämrats. I. 18, som nu gör debut mot ett utombyslag, har ju i år haft en god säsong och äro väl värda den uppmuntran, som denna match utgör.
Laget är ju också mycket publiktilldragande, och det är väl knappast något av de andra, som ha en så tacksam publik att spela för. Lagets nyckelspelare har varit c. f. Hjortsberg, som dock tyvärr är värnpliktig och snart försvinner härifrån. Han är en alldeles utmärkt skytt och placerar sig utmärkt på plan men är som enbart spelare sämre. Den stora stjärnan har ju alltid varit oförbränlige ”Ludde”, som dock med det snaraste bör flytta tillbaka till sin gamla backplats, där han gör största nyttan. Vi få hoppas att I. 18 om söndag ta fram de verkliga krigartakterna och göra skäl för förtroendet, nu när de för första gången få representera. Förmatchen i sig själv blir inte fy skam, ty det blir AIK:s sista chanse att ta revansch på VIF för DM. Att grabbarna gå in för att visa, vem som verkligen är bäst, det kan man vara övertygad om.
Gute möter som sagt SHK i Stockholm. Om gutarna ha någon chans är svårt att säga, men det skadar ju inte att få komma ut och pröva på nya förhållanden. Matchen spelas som huvudmatch kl. 7 på Skeppsholmen och resultatet kommer att meddelas på vår anslagstavla fortast möjligt. Gute reser med ordinarie lag, således med Ekström, Klang och nyupptäckte Kalle Wickman, Man byter således fulla kedjor.

DM i fotboll.
Inbjudan utfärdad.

Gotlands fotbollsförbund har inbjudit till DM för juniorer och seniorer, och anmälningar skola vara förbundet tillhanda senast den 31 mars.

Gotlandsmästerskap i boxning
kommer som förut nämnts att anordnas den 3 april, såvida tillräckligt antal deltagare anmält sig. Angående inbjudan till mästerskapet hänvisa vi till annons i dagens tidning.
Tre anmälningar föreligga hittills, men man hoppas, att ytterligare aspiranter skola anmäla sig.

Tyngdlyftning i Tingstäde.
Rekord väntas.

Tingstäde T. K. anordnar om söndag kl. 7 e. m. klubbtävlingar samt allmänna tävlingar i tyngdlyftning. Till de allmänna tävlingarna föreligga fyra anmälningar, nämligen i lättvikt från David Hedström, AIK, och Gösta Hellström, TTK, samt i lätt tungvikt från Viding, AIK, och Ödfjäll, TTK.
Hedström skall försöka slå sitt rekord i press och Hellström sitt i stöt, som förut lyder på 110 kg. Vidare tänker Viding i duellen med Ödfjäll slå Hagbergs rekord i ryck, medan Ödfjäll i stöt och sammanlagt ämnar ”putsa” rekorden.
Det är sista gången för säsongen som det blir tyngdlyftningstävlingar i Tingstäde, varför man torde kunna vänta fullt hus. Efteråt blir det dans.

Om VIF:s årsfest
på Stadshotellet i morgon kväll kl. halv 8 har man bett oss erinra.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 18 Mars 1938
N:r 64

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *