Idrott och sport.

Det skulle vara intressant
att veta, om VIF i morgon på Visborgsslätt skall göra den verkliga sensationen, vilken skulle vara att slå Gästrikemästarna i handboll.
Kl. 5 börjar striden i handbollsstadion, som då väntas vara fyllt ”från golv till tak” av en hejande men sportmannamässig publik.
Vinner VIF eller inte?
Så skulle det vara intressant att veta om inomhusmästerskapen i Hemse i morgon skola bjuda på några överraskningar. Tävlingarna, som handhaves av Hemse BK och börja kl. 2 i folkhögskolans gymnastiksal, ha inte lockat mer än 67 deltagare hittills, men ännu är det inte för sent att anmäla sig. Intresset för inomhusgrenarna har svalnat betydligt på senare åren, Något tvång att anordna sådana är det ej, men då Gotlands idrottsförbund – ansett sig böra upprätthålla gamla traditioner är det enbart värt en eloge hur otacksamt det än är för arrangörer av inomhusmästerskap.
Det var annorlunda förr i världen, då även mellanhopp och grenhopp funnos med på programmet och förgyllde upp tävlingarna. Höjdhopp med ansats har ju alltid också funnits på programmet såsom nationell tävlan, så även nu, och att man tagit med mellanhopp är ju glädjande.

Orientoringspromenad
anordnar AIK:s orienteringssektion i morgon. Den är närmast avsedd för nybörjare, men givetvis äro även försigkomna orienterare, både manliga och kvinnliga, välkomna.
Samlingen sker vid Österport kl. 8,30 f. m. Därvid skall medföras cykel jämte klädombyte, karta och kompass. Den lilla ”praktiska kursen” gäller endast cirka 4—5 km:s orientering, som alltså utgör en lagom söndagsmotion i det fria. Det skadar ju inte heller att i tid börja träna för — korp.-orienteringen, ty det blir förmodligen sådan även i år.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 12 Mars 1938
N:r 59

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *