Hemse.

Torggränd upptages.
Gatunätet i samhället kommer inom den närmaste framtiden att betydligt utökas. Början har redan gjorts, i det att byggnadsnämnden i dagarna igångsatt arbetet med upptagandet av Torggränd, som kommer att sträcka sig från Storgatan mellan Blomers och posten ned till det blivande torget, varifrån Kogränd, som också samtidigt kommer att anläggas, går fram till mejeriet. Båda gatorna skola få en bredd av nio meter, men vad Torggränd beträffar, kommer den t. v. endast att sträcka sig över postens tomt med en bredd av 4,5 meter. Trottoarer skola även byggas, men därmed torde änu dröja. Till anläggandet av dessa gator, som båda bli infartsvägar till kommunalhuset, anslog som bekant sista municipalstämman 1,500 kronor.
Så fort ovannämnda arbeten blivit utförda, ämnar byggnadsnämnden fortsätta med den förlängning av Ängsgatan, till vilken likaledes medel beviljades på sista municipalstämman. Det blir alltså sträckan från Nygatan, som leder till trädgårdsmästare Bodin, till Elofsgränd, där godtemplarlokalen ligger, som kommer att upptagas.

Till kommunalhuset
är grunden nu grävd, och så snart vädret blir lämpligt, kommer arbetet med byggnadens uppförande att taga sin början.

Idrottsplatsstgrelsen
har under den gångna månaden föranstaltat om dränering av det till Sudervallen hörande området. Arbetet härmed är ännu icke slutfört, men det stora avloppsdiket, som betingat en kostnad av c:a 800 kr., är färdigställt.

Den manliga motionsgumnasaken
har tagit sin början i folkhögskolans gymnastiksal, och övningarna äga rum tisdagar och fredagar med början kL 8,15 e. m. Ledare är chaufför Gustav Karlsson. Under förra terminen var det genomsnittliga antalet deltagare pr övning närmare 20.

Gotlands Allehanda
Torsdagen 20 Januari 1938
N:r 15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *