Gotländskt i radio.

Länsantikvarien dr Mårten Stenberger tog i går kväll de svenska radiolyssnarna med sig ut på en rundvandring bland Gotlands kulturhistoriska minnen. Som den utomordentligt sakkunnige man han är blev det givetvis en mycket intressant och uttömmande beskrivning av fornminnena på den del av ön, som överfors. Färdeleden gick som en rundtur till södra Gotland; först från Visby ut till Västergarns gamla hamnplats och vidare längs kusten ner genom Fröjel och närliggande socknar med de där förekommande gamla medeltidsgårdarna. Resan fortsatte så ner till sydspetsen av ön och sedan gick återfärden över Stånga och ut mot ostkusten för att därefter vika av åt Roma och till slut åt Visby.
I den populära radioföredragsserien ”Svenska färdleder” var gårdagens föredrag ett mycket lyckat inslag, som säkerligen gladde inte bara oss gotlänningar utan även många av lyssnarna på fastlandet.
— I kväll kl. 21,45 kommer fru Walborg Beer att sjunga gotländska folkvisor i radio. Programmet upptar sex koråpositioner, samtliga i musikdirektör Fr. Mebhlers arrangemang.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 15 Juli 1938
N:r 160

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *