Föll av hölasset, bröt nacken.

36-årig kvinna dödad vid hökörning i Alva.
En dödsolycka under hökörning inträffade i går kväll vid Ringome i Alva i det att en ung kvinna, fröken Anna Andersson från Ringome, råkade falla av ett hölass och i fallet mot marken bryta nacken, vilket medförde en så gott som ögonblicklig död. Fröken Andersson var förlovad sedan i våras och hennes fästman, som även följde med i lasset ramlade också av samtidigt, dock utan att erhålla några skador.
Båda hade under dagen hjälpt till med höinkörningen i en av granngårdarna vid Ringome, Helmer Anderssons gård, och man hade just kommit in på gårdsplanen med det sista lasset, som endast var något med än halft. Bak i lasset sutto fröken Andersson och hennes fästman, Karl Pettersson från Ringome. Då körsvennen skulle köra intill bryggan, som ledde till höloftet för att sedan hissa upp lasset, råkade vagnen tippa över en smula och de båda åkande, som tydligen inte voro beredda härpå, föllo av. Höjden från marken var ungefär två meter och nedanför låg en del hö från de föregående lassen, varför man ej kunde ana att olyckan skulle få sådana högst sorgliga följder, som här blev fallet. Det visade sig nämligen att fröken Andersson i fallet brutit nacken och doktor Sasse, som omedelbart tillkallades, kunde endast konstatera att döden inträtt. Som ett speciellt märkligt förhållande kan nämnas att det var det sista lasset av gårdens höskörd, som kördes in, då olyckan inträffade.
Den så tragiskt förolyckade var 36 år . gammal, född i Eskelhem och dotter till f. hemmansägaren Karl Andersson, Lingsarve. Hon har under 5—6 år vistats i Hablingbo, tills hon i våras kom till Ringome i Alva. De båda unga hade redan sitt nya hem färdigt och skulle inom kort ingå äktenskap, då döden på sett så brutalt sätt krossade framtidsplanerna.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 28 Juli 1938
N:r 171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *