Folkpark i Almedalen?

Stadsarkitekt Hamrin utreder frågan.
Vid Visby arbetarekommuns sammankomst igår under ombudsman K. Sandgrens ledning föredrogos en del rapporter, bl. a. om årets 1 majdemonstration samt om anskaffandet av arbetarekommunens nya standar, som i år för första gången fördes i tåget. Rapporterna godkändes.
Ombudsman Sandgren gav en orientering i flygfältsfrågan, dess nuvarande läge och om vad som hittills åt gjorts i saken. Han meddelade vidare beträffande folkparksfrågan, att denna avancerat så långt att stadsarkitekt A. Hamrin för närvarande är sysselsatt med att utreda möjligheterna av att anlägga en folkpark i den s. k., Almedalen.
Redaktör C. O. Nilsson och hr Georg Pettersson redogjorde för en nyligen i Stockholm hållen kommunal- och valkonferens i anslutning vartill förekom en stunds diskussion om valrörelsen.
Styrelsen fick i uppdrag att förbereda lämpliga åtgärder och utlysa nytt möte för valfrågans behandling. Till sist tackade ordföranden hr Sandgren de närvarande för visat intresse och önskade en angenäm sommar, varpå mötet avslöts med Internationalen.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 4 Maj 1938
N:r 101

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *