Ett hastigt dödsfall,

som väckt förstämning och bestörtning i vida kretsar, har i natt inträffat här i staden, i det kontoristen vid Ångbåtsbolaget John Andersson avlidit. Han vari går kväll till synes frisk och kry men har under natten troligen drabbats av hjärtförlamning och låg vid halv 3-tiden i morse död i sin säng.
John Andersson var vid sitt frånfälle 47 år gammal. Han fick år 1906 anställning som springpojke hos dåvarande kommissionären hos Angbåtsbolaget, hamnkassör Axel Pettersson, och då bolaget år 1908 öppnade eget kontor, inträdde han där som kontorist och har sedan dess med nit och plikttrohet skött sitt arbete på godsavdelningen.
I det offentliga livet har John Andersson icke tagit nämnvärd del, utan han föredrog att stilla gå sin väg fram genom livet. Han var dock medlem av OddFellow och Visby arbetareförening. I sitt arbete var han högt skattad, och han efterlämnar både bland kamrater och den allmänhet han kom i beröring med ett tomrum, som blir svårt att fylla.
Som närmast sörjande efterlämnar han maka, Söderstam, samt fem barn.
— I går avled härstädes f. d. trafikbilägaren Elis Petter Johan Nordin i en ålder av 76 år.
Nordin var en av stadens äldsta trafikbilägare och började i branschen redan 1912, sedan han förut bl. a. sysselsatt sig som snickare och mjölnare. — När droskstationen på Donnersplan inrättades anslöt han sig till densamma, och han var sedan verksam där till för några år sedan, då tilltagande ålder gjorde att han måste sluta med sitt yrke.
Nordin var en försiktig och skicklig chaufför, omtyckt både i kamratkretsen och av den allmänhet han be tjänade.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 11 Juli 1938
N:r 156

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *