Dödsolycka i Klintehamn.

Elvaåring död efter kollision med lastbil.
En trafikolycka varvid en ung pojke, 11-årige Kurt Eriksson, son till verkstadsarbetaren John Eriksson, fick sätta livet till, inträffade vid 2-tiden igår middag i Klintehamn. Gossen körde med cykel rakt på en lastbil, slungades i marken och erhöll därvid så svåra skador att han i natt avled på lasarettet dit han införts i medvetslöst tillstånd.
Lastbilen, som fördes av chaufför Sten Nyberg från Klintehamn, var på väg söderut. När den passerade högre folkskolan och föraren just lyckats klara en annan vårdslöst cyklande pojke, kom Kurt utcyklande från en mindre trafikerad tvärgata, som ,av skolbarnen brukar användas som genväg. Han körde rakt, på bilen, som ögonblickligen bromsade upp, men olyckan var då redan skedd. Pojken, som ”lekte motorcykel” och sålunda satt bak på pakethållaren o. körde hade bl. a. ådragit sig svåra köttsår i ena ljumsken, samt, som det senare visade sig, även ett bäckenbrott. Den skadade fördes genast till dr Arnwald, vilken emellertid remitterade honom till lasarettet, där gossen som sagt avled i natt till följd av sina skador.
Den tragiska händelsen har givetvis väckt förstämning i samhället. På sätt och vis var den dock väntad. Skolbarnen ha nämligen använt de fina cementgatorna till lekplatser, varvid framför allt cykelåkning fram och tillbaka i gatorna förekommit i stor utsträckning. Inga skyddsåtgärder ha heller företagits ehuru sådana i synnerhet vid de s. k. skolkviorna, enligt vad som meddelats oss, äro av behovet påkallade.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 15 september 1938
N:r 213

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *