Dödad under jakt.

Rabbitsjakten slutade med vådaskott.
En jaktolycka med dödlig utgång inträffade vid halv 9-tiden i går morse i Hablingbo, då 47-årige hemmansägaren Oskar Johansson, Mickels, under rabbitsjakt nere vid hablingbostranden råkade halka omkull med geväret, vars ena skott samtidigt brann av och träffade Johansson i magen. Den skadade fördes så fort sig göra lät till lasarettet, men livet stod ej att att rädda utan Johansson avled några timmar efter framkomsten.
Johansson hade tillsammans med två andra jägare på morgonen begivit sig ned till stranden nedanför Petes i Hablingbo för att jaga rabbits. Johansson hade stått på pass på en sten under det att de andra gått ett stycke längre bort. Dessa hörde efter en stund ett skott borta från Johanssons håll och trodde givetvis att han sköt någon rabbits.
Han började emellertid ropa häftigt och då hans kamrater kommo fram fulno de honom liggande bredvid stenen, träffad av ett skott. Olyckan har tillgått så att Johansson halkat på stenen och gevärets hane hat därvid slagit i en stenkant, varid skottet gått av. Högra tummen och ringfingret hade skadats svårt av haglen och skottet hade däfefter fortsatt in i magen från ljumsktrakten. Så fort sig göra lät skaffades en personbil som förde den vådaskjutne upp till Petesgårdarna, varifrån man skickat efter ambulans från Visby.
Skottsåret blödde ej så starkt och Johansson var före och under färdet till Visby redig och vid sans. Mot slutet av färden inträdde emellertid en hastig försämring och den följande operationen på lasarettet kunde ej rädda patientens liv utan han avled ett par timmar efter det han införts.
Den så hastigt bortryckte var en i hemsocken betrodd och allmänt akdad man. Han var bland annat medlem av kommunalnämnden och ordförande i södra Gotlands kreatursförsäkringsförening. Närmast sörjande stå maka, född Larsson, och två döttrar samt syskon och många vänner.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 15 augusti 1938
N:r 186

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *