Bunge skola slog Fårö östra i pärk.

Lyckade skoltävlingar i Bunge.
Tävlingarna om Gotlands Allehandas vandringspolaker i pärk mellan skolorna i olika kretsar fortsätta alltjämt och nu senast har den nordligaste kretsen, som består av skolorna från Fårö, Bunge, Rute och Fleringe socknar kämpat om sin pokal.
Folkskollärare Birger Larsson på Fårö ledde tävlingarna, som började med pärkspelet. Då endast två av kretsens fem skolor bedriva pärkspel, blev det direkt final mellan Fårö östra och Bunge, medan de andra skolornas ungdomar fingo se på och lära till ett annat år, då man hoppas att alla skolor ställa upp lag.
De två ovannämnda skolorna ha sedan ett flertal år tillbaka mötts till årlig kamp såväl i pärk som andra idrotter och vi hoppas att de nu inrättade tävlingarna ytterligare skall befästa intresset för den gotländska idrotten.
För att också de andra skolorna skulle få pröva sina krafter på något sätt ordnades sedan en seriekastning i varpa, vilken vanns av Rute. Vidare höllos tävlingar i löpning och hopp, innan man avslutade den lyckade tävlingsdagen.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 13 september 1938
N:r 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *