Bunge-kretsen av Röda Korset

hade i går årsmöte på Fårösunds hotell under £ folkskollärare Th. Erlandssons ordförandeskap.
Styrelse- och revisionsberättelserna föredrogos och ansvarsfrihet beviljades. Av berättelserna framgick att medlemsantalet stigit från 91 till 100.
Räkenskaperna balanserade på en summa av kr, 2,205:23. I likhet med föregående år har kretsen helt bekogtat tandvård och läkarundersökning av skolbarnen inom kommunen. Dessutom har en sjuksäng med utrustning anskaffats för utlåning vid behov. Kretsens syförening har liksom tidigare förfärdigat spädbarnsutstyrslar, vilka utdelats till behövande. Under året har hållits en kurs i olycksfallsvård, under ledning av R. K:s kursledarinna, borgmästarinnan Ingrid Löwenberg, Visby.
Till ledamot i styrelsen efter hr Gösta Lundin, som avflyttat, utsågs förman Malte Johansson, Fårösund. Till revisorer omvaldes hrr P. O. Berthon, Bungenäs, och Aug. Vesterberg, Fårösund. Till ombud vid distriktsårsmötet i Visby valdes fru Olga Bertbon, Bungenäs och folkskollärare Martin Niklasson med fru Inger Niklason och bagare Ragnar Jäll som suppleanter.
Efter kaffedrickning vidtog en livlig diskussion om möjligheterna för kretsen att anordna barnbespisning för samtliga barn i kommunens skola.
Årsmötet beslöt tillsätta en kommitté om 5 personer att närmare utreda frågan och framkomma med förslag snarast möjligt. Till kommitterade valdes hrr Malte Johansson (sammankallande), Martin Niklason, Edv. Widgren, Ragnar Jäll och lärarinnan Elisabeth Jacobsson.
Till slut framförde ordf. ett tack till samtliga som på olika sätt arbetat för kretsen och dess syften varefter förvaltare Berthon framförde ett tack till styrelsen.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 12 Mars 1938
N:r 59

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *