Bil kolliderar med hästskjuts vid Sylfaste.

Körsvennen skadad — hästen måste nedslaktas.
Strax före kl. ½ 9 i morse inträffade en trafikolycka i närheten av Sylfaste mejeri, varvid en person skadades och en häst blev så illa åtgången, att den måste nedslaktas på stället.
Vid tidpunkten i fråga möttes en lastbil från Roma, på väg till mejeriet med mjölk, och en hästskjuts, som kom från mejeriet. Bilen fördes av chauffören Ivar Hägg, Roma, och hästskjutsen av jordbrukaren Henrik Pettersson, Enges i Barlingbo. Strax innan de båda fordonen möttes tyckte sig chauffören se, att körsvennen tittade åt annat håll och alltså inte hade sin uppmärksamhet riktad i körriktningen. Han gav därför signal, men när fordonen hunnit till ett avstånd på omkring 2 á 3 meter från varandra, steg plötsligt hästen ut mitt i vägbanan, varför en kollision var oundviklig. – Hästen kom därvid under bilen och erhöll skador på båda bakbenen, så att den ej kunde resa sig, Efterskickad vete rin är resolverade också, att djuret omedelbart skulle nedslaktas. Bilen kastades av stöten av vägen, Petters son, som satt på en mjölkflaska och körde, föll vid kollisionen av vagnen ned mellan densamma och bilen, varvid han slog huvudet och förlorade medvetandet. Han bars in i ett närbeläget hus, där han snart kvicknade till och själv kunde gå till den eftertelefonerade ambulansen.
Landsfiskal Th. Holmqvist, som har utredningen om hand, hade i dag på middagen endast förhört Hägg, som ansåg det hela vara en ren olyckshändelse. Han hade hållit en fart på endast 30 å 40 km. tim., och sikten var fri vid olycksplatsen.
Troligen har emellertid hästen bli vit skrämd av signalen och därför kom ut i vägen. Inga ögonvittnen till händelsen finnas.
Vid förfrågan på lasarettet meddelas, att Pettersson ådragit sig en hjärnskakning, men att hans tillstånd är tillfredsställande.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 16 Mars 1938
N:r 62

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *