Åttioåring irrade naken i skogen.

Utan mat i ett och ett halvt dygn.
Åttioettårige Olof Andersson från Österby anträffades igår middag irrande naken omkring i en skog i Fole, där han utan mat strövat omkring sedan i måndags eftermiddag. Någon hade sett honom och rapporterat saken till kriminalkonstapel Strage, som omedelbart begav sig till Fole och efter en stunds sökande fann den gamle, som drabbats av sinnesförvirring. Mannen sökte till en början sätta sig till motstånd och hade bl. a., då han fann sig upptäckt, beväpnat sig med en trädgren med vilken han slog omkring sig. Emellertid fick han så småningom följa med och återbördas till sitt hem. Han var synnerligen virrig och kunde inte lämna några som helst uppgifter. Han visste inte ens sitt namn men uppgav att han ”hackat betor”.
Trots att han praktiskt taget varit utan mat i ett par dygn, föreföll han vid anträffandet inte särdeles utmattad. Det enda han frågade efter var vatten.
I måndags lämnade gamlingen sitt hem för att bege sig till en dotter i Endre, men hördes inte av förrän han blev observerad i Foleskogen. En del av hans kläder påträffades även i denna skog. Hans kavaj är emellertid försvunnen. Den gamle kan själv inte uppge vad han gjort av den, men då han på sin vandring till Fole passerat både Hejdeby och Endre måste den finnas någonstans i någon av dessa tre socknar. Då kavajen, enligt vad Olssons hustru i dag anmält till polisen, innehöll en plånbok med inneliggande 60 kr. och ägaren är i Behov av dessa sina pengar, anmodas upphittaren att till kriminalkonstapel Strage, Visby, överlämna såväl kavaj som plånbok och pengar.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 20 Juli 1938
N:r 164

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *