Årets simkurs i Rute

avslutades den 7 augusti. Vid avslutningen gavs en uppvisning i vad som förekommit under kursen, de olika numren utfördes av dagens sim-magistrar och kandidater, under ledning av simläraren hr E. Stuxberg. De olika proven utfördes med stor skicklighet, allt vittnande om intresse för simidrotten men även om god träning och gedigen undervisning.
Efter uppvisningen följde promovering samt märkesutdelning. Tvenne ungdomar erhöllo magistervärdighet nämligen Bernt Andersson, Rute, och Harriet Engberg, Stockholm. Kandidatvärdighet hade erövrats av sex flickor och två pojkar, nämligen Elna Pettersson, Lergrav, Siv Larsson, Stockholm, Siv Ahlin, Rute, Iris Östergren, Rute, Inga-Lisa Bergkvist, Rute, samt Tore Hedberg och Tore Carlsson, båda Rutebor. Ungdomens förtjänstmärke i silver erhöllo två pojkar, samma märke i brons erhöll fem flickor och tre pojkar, märket i järn erhöll fjorton flickor och sjutton pojkar.
Kursen avslutades av promotor med ett tack till föräldrar och målsmän för visat intresse för kursen och till kursens ledare för det arbete han nedlagt, tack vare vilket ett mycket gott resultat uppnåtts. Ett tack erhöll även landstinget, som svarat för det ekonomiska, samt alla kursdeltagarna för ådagalagd flit och intresse i deras strävan att tillägna sig simkonstens alla finesser.
Ett stort antal intresserade övervoro kursavslutningen och får man döma av det bifall som kom de unga simkonstnärerna till del vid deras utförda prestationer var belåtenheten allmän.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 9 Augusti 1938
N:r 181

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *