Visby husmoderförening

firade i går en stämningsfull Luciafest för medlemmar med gäster på Gamla apoteket, som var festligt smyckat med levande ljus och murgröna.
Ordföranden, landshövdingskan Rodhe, hälsade de närvarande välkomna och vände sig särskilt till biskopinnan Ysander, som fick mottaga en visbystake som välkomsthälsning.
Därefter sjöng fru Beer med sin varma, mjuka och kultiverade röst dels duett med sin dotter och dels solo några förtjusande sånger.
Fru Pöpke förde oss in i Selma Lagerlöfs sagovärld genom uppläsning av den vackra, men mindre kända julsägnen om julrosorna.
Sedan spelade fröken Hejdenberg några utmärkt framförda saker på fiol, vackert och följsamt ackompanjerad av fröken Kerstin Pettersson. Och så kom Lucia, skön och strålande, med sina sångbegåvade tärnor och inbjöd de närvarande till kaffe, serverat av husmödrar och unga flickor i gotlandsdräkter.
Efter kaffet berättade fru Engberg en humoristisk historia på gutamål. Landshövdingskan talade varmhjärtat och klokt om: ”Husmoderns kall och lyckomöjligheter”.
Så blev det åter musik och så var den lyckade festen till ända. Ordföranden tackade de medverkande, som välvilligt ställt sina krafter till förfogande och önskade alla en god jul.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 16 december 1937
N:r 292

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *