Triangelkappsegling i Visby

blir det om söndag, då Visby Segelsällskaps sedvanliga Visbysegling äger rum. Starten går som vanligt kl. 10 från gattet. Bland hittills anmäla båtar märkes den vackra jakten Mercedes, som i år av sällskapet inköpts till utlottningsbåt. Lotter finnas överallt i staden.
I sällskapet ha i år en del båtar övergått i nya händer. Sålunda har hr Gösta Löfveberg inköpt framlidne stadsbokhållare Karl Anderssons koster Aya, som försetts med ny rigg och nya segel. Hr Emil Olsson har som nämts sålt sin jakt Mercedes — en av Gotlands snabbaste båtar — till segelsällskapet och har själv övertagit hr Löfvebergs beprövade koster Irma. Hr Bo Kolmodin har vidare i dagarna överlåtit sin blekingseka Evoe till hr Sigvard Dahlström.
Anmälningstiden till söndagens kappsegling utgår först i morgon, men hittills ha dock anmälts ett par båtar från Slite och ett par från Visby. Banan blir den vanliga triangelbanan om 6 distansminuter, vilken av alla däckade båtar seglas två varv. Återstår bara att hoppas på hyggligt väder till söndagen.
Slite båtklubb planerar kappseglingar i Fårösund på midsommardagen och ev. kommer i anledning härav Visby Segelsällskap att anordna en distanskappsegling från Visby till Fårösund med start härifrån den 23. Om denna senare tävling blir av är emellertid beroende av anslutningen.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 16 Juni 1937
Nr 136

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *