På Snäckgärdsbaden,

där det just nu är liv och rörelse för att få allt klart till säsongpremiären om lördag, har man i år vidtagit en förändring — bland flera — som givit komplexet ett annat utseende från sjösidan än tidigare. Terrassen begränsades förut av en halvbågsformig mur, och i samband med en omläggning av denna har man nu i konsekvens med byggnadens stil i övrigt gjort frontlinjerna raka, varigenom terrassen sålunda blivit rektangulär i stället för som förut halvrund. Muren har också ersatts med ett smitt järnräck. Det vita möblemanget här har också målats om i orangerött, vilket kommer att ge hela området framför restaurangen ett sommarglatt och livfullt utseende.
Inomhus har den övre matsalen ommålats i dämpade färgtoner och i samband därmed har även flygeln fått en omfärgning med en glad färgklick i locket.
Man kan även konstatera att färgerna i huvudentrén förvandlats i ljusare och gladare och den gör nu ett varmare intryck än förut.
Utomhus håller man just nu på med att måla om stugorna i ljusare toner de mörkna ju med åren — och för att underlätta orienteringen har man givit stugorna olika färg på listverk och knutar.
Men restaurangen brukar ju alltid piffas upp till säsongen och där man inte sätter in någon ny detalj gör man i varje fall det gamla fräscht och nytt. Men direktör Grauers har i år en nyhet att komma med, som verkligen på allvar kan göra allmänheten nyfiken. Det blir för det första två orkestrar, som svara för musiken.” Det blir musik även vid lunchen och för konsertmusiken, som alltså förekommer även på eftermiddagarna, svarar Hartmanns ensemble, som är bekant för publiken sedan föregående besök. Men för dansmusiken kommer Peter Iwers orkester fra Oslo att stå och att döma av pressuttalanden är det en bekantskap att göra. Iwers och hans tre män ha haft glänsande gästspel i Köpenhamn och Finland, och på båda ställena är kritiken överströmmande hjärtlig. De fyra behandla sina 22 instrument, säger en Viborgtidning, så man kan tro att det är en tio mans orkester som spelar. Orkestern har sedan några år spelat på Park-Caféet i Oslo men har också gästspelat på National Scala i Köpenhamn, på Palais i Viborg, Socis i Abo och Farris badhotell i Norge. Det förefaller som om Iwers orkester vore en bekantskap att göra och den bekantskapen kan alltså publiken inleda på lördag, då restaurangen slår upp portarna för säsongen.

Gotlands Allehanda
Torsdagen 3 Juni 1937
Nr 125

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *