Minnesgudstjänst över de omkomna fiskarne.

En gripande högtidsstund hölls i går eftermiddag i Sanda kyrka, då en åminnelsegudstjänst där ägde rum över de församlingsbor, som omkommo på sjön den 4 dec. 1936.
Gudstjänsten inleddes med begravningsmässan och kyrkoherde Carlson som liturg. Därpå följde Händels Largo sjungen av fru Carlson och ackompanjerad av en stråkorkester.
Sedan dagens högmässotext lästs, sjöng kyrkokören Stenhammars ”Måste ock av törnen vara.”
Efter en kort betraktelse över dagens text höll kyrkoherden ett gripande tal över lärjungarnas ord till Jesus: ”Vill du då att vi skola förgås”, skildrande den sorg, som drabbat de anhöriga, som förlorat sina kära och den saknad och förstämning som även utomstående känt. Men även huru Gud hjälper i prövningen, såsom här i form av människörnas offervilja och hjälp till de behövande. Sedan namnen och åldern på de fyra så sorgligt omkomna upplästs följde själaringning.
Kyrkokören sjöng därpå ”Integer Vitae”, och efter en psalm förrättades altartjänst. Efter psalmen 105: 4-5 sjungits, spelade stråkorkestern ”Elegi”. Kyrkan var fylld av en menighet, som var djupt rörd av stundens allvar.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 1 februari 1937
N:r 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *