Midsommarens olyckskrönika.

Berusad bilist på sorglig odyssé.
Vid 5-tiden på midsommaraftonen meddelades till polisen härstädes, att en cyklist blivit påkörd av en bil ute i Hejdeby, varefter bilen fortsatt och låtit den skadade ligga, tills han blev omhändertagen av andra personer. Den överkörde var A. L. Frank i Slite. Denne kunde av tillstädeskomna personer föras till hemorten, där han blev föremål för undersökning och vård av dr K. R. Bergstrand, vilken trodde sig kunna konstatera att ett nyckelben blivit brutet.
En stund tidigare hade en person anmält till polisstationen, att lastbilen I 1882, som stått parkerad på Stora torget, blivit bortstulen. Polisen hade anledmink att sammanställa de båda händelserna och tog en bil för att fara utåt Hejdeby för att göra efterforskningar. På olycksplatsen, konstaterades, att den överkörde cyklistens cykel först kastats omkull i vägbanan, varefter både cykel och cyklist kastats ytterligare 15 meter snett framåt och hamnat vid sidan av vägen. Polisen ställde färden fram till Krampbro, varefter man gjorde efterforskning först åt Fole kyrka och därefter åt Ekeby. På den senare vägen fann man också bilen stående, sedan föraren fått motorstopp. Han hade då några hundra meter tidigare gjort en dikeskörning, varefter han måst skaffa folk för att få bilen på rätt köl igen.
Bilens körare befanns vara Viktor Pettersson, Stenkumlaväg 5. Denne hade efter vad han sedan uppgav för polisen, under midsommaraftonen druckit både sprit och pilsner, varefter han tillsammans med ägaren till den här nämda lastbilen åkt ned till Stora torget i avsikt att besöka systemrestaurangen. Bilägaren gick in, men Pettersson stannade kvar på torget sedan han enligt egen uppgift vägrats tillträde till utskänkningslokalen. Han hade också sin 6 år gamle son med sig och tillsammans med denne satte han sig i bilen. Till en början hade han icke tänkt att köra densamma och han hade icke heller kunnat starta den utan hjälp av andra personer. Han uppger, att han sedan haft för avsikt att skjutsa pojken hem, ehuru färden dock kommit att taga annan riktning. Han hade i Hejdeby försökt att gira för cyklisten, men hade haft sådan fart, att han efter kollisionen icke ansett sig kunna bromsa in bilen. Den andra dikeskörningen hade, uppgav han, vållats av en fasan, som kommit rakt mot vindrutan och slagit sönder denna — i bilen hittades också fasanfjädrar. När bilen hamnade i diket hade pojken, som han hade med sig skadat sig, men med denne hade han gått till sitt föräldrahem i Fole för att få honom omhändertagen, varefter han själv återvänt till bilen och försökt fortsätta färden.
Polisen anhöll. Viktor Pettersson och tog hans bil på bogsering till Visby. Han fick kvarstanna hos polisen över natten och underkastades i går polisförhör. Han har flera gånger varit i kontakt med rättvisan och senast dömdes han år 1935 till två månaders fängelse för förande av bil i berusat tillstånd.

En svår motorcykelolycka
inträffade på midsommaraftonens eftermiddag ute vid Norråker, d. v. s. på Lummelundsväg en fjärdingsväg norr om staden. Där anträffades en person liggande medvetslös, sedan han tydligen själv kört omkull med en lättviktsmotorcykel. Han hade tydligen slagit sig mycket svårt i huvudet och det ena örat var så gott som avslitet. I ambulansen fördes han till lasarettet, men hans tillstånd har hittills varit sådant, att polisen icke kunnat hålla någon utredning om omständigheterna i saken.

Gotlands Allehanda
Fredagen 25 Juni 1937
Nr 143

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *