Landsbygden. Väte.

VÄTE, 28 juni.
Ett trevligt bröllop firades i lördags i brudens hem vid Rovalds, då fröken Dagny Rosån sammanvigdes med kvarnägaren Karl-Emil Johansson från Kysings i Vall. Bruttbonde var folkskollärare Ivar Larsson och bruttöverska folkskollärarinnan Klara Söderdahl. Vigseln förrättades i kyrkan kl. 1 e. m. av dr Kjellander, varvid även utfördes vacker solosång från läktaren av bruttbonden. Brudparet uppvaktades av 2 par näpna brudnäbbar.
Redan samma afton avreste de nygifta på en bröllopstripp till Åland. En stor del av bröllopsgästerna ledsagade dem till båten, där de unga tu vederbörligen av-hurrades och avviftades.
Sång- och musikgudstjänst hölls i går i kyrkan omedelbart efter högmässan kl. 1 av frälsningsarmåns stabsmusikkår och Kurnlakvartet ten. Programmet var gediget och tilltalande, och både musiken och sången utfördes väl. Det enda man skull kunnat anmärka på var att musikens fottesatser verkade något bullersamma och säkerligen skulle gjort sig bättre som friluftsmusik. Men det må ju vara förlåtligt, då lokalens akustiska förhållanden ej kunde av kåren vara kända. Säkert var den talrika publiken belåten och tacksam för den upplyftande stunden.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 29 Juni 1937
Nr 146

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *