Landsbygden. Linde.

LINDE, 26 april.
Linde juniorförening höll i lördagskväll sin offentliga vårfest. Juniorerna hade på ett lyckligt sätt sörjt för att deras vårfest skulle lyckas väl. Publiken var också fulltalig och programmet omväxlande och gott. Festen inleddes av juniorföreningens mångårige ledare hrr Emil Ronström som läste ett bibelord hälsade välkommen och ledde i bön. Så sjöngo juniorerna en sång och Gerda Karlsson läste ett poem om våren. Efter ytterligare sång av juniorerna talade palt. G. Larsson, Hemse, med text från I Mos. 28 om Jakobs flykt från hemmet och hans dröm. Efter föredraget sjöng pest. och fru Larsson en duett till orgelackompanjemang av fru Vera Nilsson. Fru Maja Larsson sjöng även ett par vårsånger.
Under en rast serverades kaffe i lilla salen varefter programmet fortsatte med sång och uppläsning. Två flickor, Inga Maj Nilsson och Vera Pettersson, läste en dialog. Evangl. E. Magnusson höll så en kort predikan över Ps. 119: 9 och efter ytterligare sång avslöts mötet med bön.
Festen, som var besökt av omkring 175 personer, var alltigenom trevlig och uppbygglig. Lindejuniorerna såväl som dess ledare lade i dagen både energi och glädje.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 27 April 1937
Nr 95

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *