Landsbygden. Burgsvik.

BURGSVIK, 29 april.
Björklunds syförening, som tillhör Evangeliska Fosterland stiftelsen, hade i går kväll anordnat försäljning i småskolan. Så mycket folk hade samlats, att knappast en enda mer kunde beredas plats. Efter psalmsång och bön höll kyrkoherde Thern4Sus ett kort tal i anslutning till Luk. 17: 11-19. I sitt anförande berörde han den myckna nöd som finns i världen. Människorna kämpa en intensiv kamp för att komma ur den, men oftast vänder man sig icke till den som kan hjälpa. Guds välsignelse vilar dock över oss. Han giver sol och regn, hälsa och kraft. Tacka vi honom för detta?
Sedan började försäljningen av förfärdigade arbeten, samt godsaker. Köplusten var god, varför en del varor blevo bra betalade. Särskilt var detta fallet med godsakerna, som fick en strykande åtgång. Det hela inbringade en ganska god summa för missionen. Kyrkoherde Thernus avslutade sedan med att läsa ett bibelord samt välsignelsen, varefter sjöngs psalmen: ”Nu tacken Gud allt folk med hjärtats fröjd och gamman”.

Från hamnen avgick i dag motorseglaren Zita till Stockholm med slipsten, 160 ton. I stället inkom motorseglaren Essie från Visby. Den skall också lasta slipsten, omkring 160 ton. Len avgår sedan till Malmö. Essie är hemmahörande i Lysekil och mäter 62 nettoregisterton. Även motorseglaren Erato ligger i hamnen och lastar slipsten, 120 ton. Den kommer från Oskarshamn och avgår till Köpenhamn. Erato är hemmahörande i Långedrag och mäter 64 nettoregisterton.

Gotlands Allehanda
Fredagen 30 April 1937
Nr 98

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *