Idrott och sport.

Visby bollklubb
hade i går sitt årssammanträde å rådhuset under ordförandeskap av brandchefen Carl Lindström, : Därvid föredrogos och godkändes styrelse- och revisionsberättelser, och ansvarsfrihet beviljades. Styrelsen omvaldes i sin helhet, och har alltså följande sammansättning: brandchef Carl Lindström. ordförande, konsul Nils Friberg vice ordf. t. f. rådmannen Tor Ödin sekreterare samt bankkassör Lars Bergström skattmästare. Suppleanter: Sekreterare Vidar Grönberg och kamrer Tor Ekelund, Revisorer: Bankdirektör A. Dahlbäck och bankkamrer Ragnar: Olin med tandläkare Hugo Johansson och kamrer Herman Wahlberg som suppleanter.
Årets tränings- och tävlingsprogram uppgjordes, varvid bl. a. uppdrogs åt arbetsutskottet att arrangera den traditionella tävlingen med Föreningen Gotländsk Idrott i Stockholm. Det är nämligen i år stockholmarnas tur att gästa Visby och bollklubben.

DM i femkamp
har utlysts att äga rum den 20 juni kl. 10,45 f. m. Det är: Slite IF, som för året är arrangör av tävlingen, till vilken anmälningarna och 3 kr, i avgift skola vara Slite IF tillhanda senast onsdagen den 16 dennes.

En fotbollsmatch
spelades i går eftermiddag på A. 7:s idrottsplats mellan A. 7 och bevakningsstyrkan i Tingstäde, varvid A. 7 segrade med 2—0.

Gotländska landslaget mot Blekinge
kommer i afton kl. 7 att prövas i en dust på Vallen mot en kombination, som ser
ut som följer:
Öström Acke Lindström Jocke Pontus Engström E. Sandberg Lövkvist ”Alma”
”Hammar” ”Molok” ”Jimmen” ”Tjommen”
Landslaget kommer att bestå av den tidigare av UK preliminärt uttagna elvan, vilken som bekant har följande utseende:
Abbe Claesson ”Plåtarn” Franzén ”Vicke” B. Nilsson ”Levis” ”Kina” ”Noja” ”Maling” ”Greven” Wickman
I går kväll avreste tränaren Lillienberg efter att i 14 dagars tid vistats här. Hans
närmaste mål var nu Oslo, där han skall trimma norrmännen.

Brottningsuppvisningen i Martebo.
Martebo, 8 juni.
AIK:s brottare gästade på söndagen Martebo IF och gav en brottningsuppvisning i samband med en trevlig basar, som föreningen anordnat. Detta inslag i programmet uppskattades hör- och synbarligen av publiken, som från början till slut var med på noterna. De uppvisningsmatcher, som avverkades, blevo en god propaganda för den grekisk-romerska brottningen på orten. Först förekom greppdemonstration, varvid visades livtag, nacksving, höftsving, lindena, flygande mara, enarmssving, smidjebälte, allt i den stående brottningen, samt hel- och halv nelson, överstörtning, backhammer, Tuvessons armdrag, sugning från underläge, kravattgrepp, Calle Westergrens upprullning, karusellgrepp och omvänt livtag m. fl. finesser i parterren, vilka utfördes med bravur.
Sedan blev det uppvisningsmatcher av T. Ekström och Allan Johansson, Yngve Sjölund och G. Söderberg, Sjölund och Allan Johansson, FORS i lättvikt, av Davidsson och Sten Karlström i lätt tungvikt av K. A. Booberg och Axel Pettersson i tungvikt samt av Malte Engström och Mats Westerberg i welter.
Den sistnämda matchen ”gick för fullt”, d. v. s. att här var det inte fråga om uppvisning utan om rena rama allvaret, varigenom givetvis matchen blev mera spännande. Och matchen kom även att bjuda på en prima sensation. Malte fick nämligen se sig besegrad av Mats genom bättre arbete och domarrösterna 2-1.
Domare voro Smolka, Davidsson och Sten Karlström.
Den första uppvisningen gick kl. 7, men på grund av att publiken ville ha mera av samma sort, blev det kl. 10 en uppvisning till.
Är det fler idrottsföreningar, som vilja ha en flott attraktion i programmet för någon festlighet, så äro säkerligen inte AIK-brottarna omöjliga att engagera.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 9 Juni 1937
Nr 130

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *