Idrott och sport.

AIK-terrängen.
Några tips.

Nu om söndag går som bekant AIK-terrängen för andra året. Det är en årligen återkommande tävling, som klubben har satt 1 gång, mest för att höja intresset för denna trevliga sport. Finns det något härligare för en idrottsman än att få komma ut i terrängen, och där få mäta sina krafter med andra?
Vem vinner då tävlingen i stora klassen om söndag? Skall den nykorade DM-mästaren Olle Johansson, Bro, triumfera även nu, eller skall AIK:s båda trumfess Karlsson och Broman taga revansch ? En pojke, som även är att räkna med, är Dahlin, Gute, som på söndag skall starta i stora klassen. Han var DM-tävlingens i Levede mest överlägsne segrare.
I klass II, är det svårt att tippa segraren. Det är många, som aspirera på segern.
Skola vi tippa Löf, Gute, som segrare? Men här är plats för överraskningar.
lagtävlingen får nog Bro I. F. sin andra inteckning 1 AIK:s uppsatta vandringspris.
Synd bara att inte flera föreningar kunna anmäla lag i stora klassen.
Men klubben hoppas på så stor tillslutning som möjligt från idrottsmännens sida. Lika stort deltagande som på senaste DM.
Starten sker från Gutavallen på söndag kl. 2 e. m.
Samtidigt börjar fotbollen i A-lagsserien mellan Hablingbo IF och AIK. Skall AIK vinna den matchen, så få pojkarna allt taga fram den stora kängan och inte spela för nonchalant såsom t. ex. ute i Slite i söndags. Ty det hämmar sig.
Så bör halvbackskedjan tänka på att hålla bollen på marken så mycket som möjligt och inte mata kedjan med ideliga höjdbollar.
Så säga vi man ur huse! Till Gutavallen alltså om söndag kl. 2 e. m. Moritz.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 21 April 1937
Nr 90

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *