Idrott och sport.

Det skulle vara intressant att veta, vilka sensationer morgondagens sport kommer att bjuda på.
För Gotlandsdistriktets del går den stora DM-terrängen i morgon i Levede.
Vem vinner stora klassen? Ja, det ligger ännu i vida luften. Någon direkt favorit kan väl knappast utpekas, men såvida ingen ny förmåga kommer med överraskning, så torde väl striden om titeln komma att stå hårdast mellan V. Malmkvist, Bro, fjolårets segrare, samt E. Pettersson, Tingstäde, Broman, AIK, (förut som bekant i Slite), Claes Pettersson, VAIS, O. Johansson, Bro, Boberg, Slite, E. Norrby, Bro, och G. Lövkvist, AIK, vilka alla voro med i fjolårets terräng och placerade sig såsom de främsta. I klass II startar bl. a. Dahlin, Gute, fjolårssegrare i juniorklassen, och hålles som favorit. Vad sedan juniorerna beträffar är fältet fritt för gissningar.
Nog skall det i varje fall bli intressant att veta …

På fotbollfronten är det div. I, som drar största uppmärksamheten till sig, 1 det att AIK gästar Slite, medan Gute och KIK mötas på Gutavallen kl. 2. Både Slite och AIK ha visat bra vårform, och uppgörelsen därute på Östervallen torde bli spännande. Senast fick Slite stryk av AIK på Gutavallen med 5-1, varför alltså Slite har revansch att fordra. Vi tro dock AIK om att kunna bärga en uddamålsseger.

Om Gute skall lyckas besegra KIK är en annan fråga. chanserna väga ganska lika, om man tar hänsyn till lagens prestationer i söndags. KIK har revansch att fordra för ett nederlag med 0-4 mot Gute i Klintehanm i höstas. En oavgjord match ligger faktiskt närmast till hands. I reservlagsserien, som även AIK leder, spelas i morgon förmiddag en match mellan VIF och A. 7. Norra och södra serierna starta i morgon våromgången. I norra mötas Roma —STENKYRKA, MARTEBO—Träkumla, VÄSTKINDE—Endre, Väte—OTHEM, och i södra mötas Hemse-Burgsvik, ALVA—Fardhem, Ljugarn—BURS.

Allsvenskan i morgon har på sitt program bl. a. invigningen av Råsunda stora fotbollarena, Nordens största, som rymmer c:a 40,000 åskådare, och ”invigningsmatchen” spelas mellan AIK och Malmö FF. Vi tro, att AIK kommer att celebrera dagen med en strongare seger över skånlngarna. Eja, vore vi i Rå-sunda 1 morgon. Kronprinsen, som är AIK:s förste hedersledamot, håller invigningstalet. Övriga matcher tro Sleipner—Sandviken. LANDSKRONA—Norrköping, ELFSBORG—Djurgården samt ÖRGRYTE—Göteborg.

Slutligen några rader om engelska ligan. Kan ni tänka er, att under veckan Grimsby slagit Sunderland med 6-0, och att Sunderland på hemmaplan fick stryk av Manchester C med 3-11 Det visar, att Sunderland just nu ger ligan den som flyger och far och endast har Cupen den 1 maj i tankarna. I dag blir det väl som vanligt en del överraskningar. Såsom stora sådana betraktas, om Portsmouth borta slår Arsenal, om jumbolaget Doncaster i div. II besegrar Tottenhamns hetsporrar och om Grimsby borta slår Hudds. I övrigt kan det nästan vara hugget som stucket.

Gotlands Allehanda
Lördagen 17 April 1937
Nr 87

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *