Idrott och sport.

Det skulle vara Intressant
att veta, huru länge tövädret tänker lägga hinder i vägen för gotlandsbandyn. Om det bara ville bli ett par köldgrader, skulle nämligen vi få utmärkta skridskoisar litet varstans på Gotland, inte minst ute på Gutavallen, där nu ett tjockt vattenlager ligger över den förr så fina isen. Men till i morgon ser det tröstlöst ut, och vi få nöja oss med det Inomhusprogram, som bjudes oss denna gång.
I handbollen ute på, I. 18 kan det bli spännande värre. Gutes lilla försprång i serien håller VIF som bäst på att äta upp, och AIK har chanser att hjälpa sin arvfienden genom att ta två poäng av ledarlaget. Då detta måste ställa upp med reservmålvakt för bortreste Stålhandske, har det inte stora segerutsikter och får nog finna sig i ett knappt nederlag.
Även matchen VIF—I. 18 bör bli både underhållande och intressant. VIF, f. n. i storform, siktar på seriesegern, men infanteristerna ha ett jämt och gott lag, och det lär ha funnits ett par goda förmågor även bland dem, som ryckt in nu i dagarna. Men i gengäld har man förlorat sin gode målvakt, och det betyder en hel del.
Kl. 4 inledes programmet med en Blagsmatch mellan Gute och VIF, där det förstnämda laget bör vinna en klar seger.
För våra brottningsentusiaster bli väl juniormästerskapen ute i A. 7:s gymnastiksal av största intresse. Inte nog med att ”olympiadomaren” Evert Karlsson sköter den ömtåliga rättskipningens, den digra anmälningslistan tyder även på, att det blir många och spännande tvekamper där ute. Och vi få även hoppas, att det dyker upp någon alldeles ny och särskilt lovande förmåga på dessa tävlingar, där så ofta blivande storstjärnor göra sin blygsamma debut. VIF svarar för arrangemangen.
Slutligen skulle det vara intressant att veta, om AIK:s orienteringsprotest kommer att behandlas inom det närmaste halvåret av vårt idrottsförbund. Men varför hetsa och skynda på i onödan ?

Morgondagens brottningar.
Några tips.

Brottningarna i morgon i A. 7:s gymnastiksal kl. 2 om juniormästerskapen torde bli en spännande och trevlig fight, ty vi taga för givet, att Mälarhöjdens, Brandkårens och Hammarbys besök härnere lämnat en hed del lärdomar. Flera av aspiranterna på mästerskapet i morgon ha ju -deltagit i dessa matcher.
Sammanlagt äro 28 juniorbrottare anmälda, nämligen från VIF 10, från AIK 13 och från Gothems BK 5. 1 bantam torde Smolks, AIK, ha segern inom räckhåll, fast klubbkamraten ”Tjadden” Udin synes bli allt ettrigare. I fjäder hålla vi på Charles Broman, VIF, fast Lantz är björnstark, men AIK:s Allan Johansson vill väl också ha ett ord med i laget. Lättvikten torde bli en final melias Sture Franzén, VIF, och Mats Westerberg, AIK, och i welter få pojkarna besvär med Gahne, VIF, som vann över Hammarbys Svärd, fast Georg Johansson är farlig,Larsson, Gothem, ha vi inte sett på länge. Han kan överraska. I mellanviktsklassen är utgången oviss. Här ha Gothemspojkarna K. G. Lindahl och Hellberg samt Davidsson och Axel Johansson, VIF, förmodligen lika chanser. Lätta tungvikten vinner K. A. Booberg, AIK, över klubbkamraten Sten Karlström, och i tungvikt slutligen är Alm, AIK, fava rit före Stig Karlström Men det skulle inte förvåna, om Karlström, AIK, äntligen ilsicnade till på allvar och hemför segern.
överraskningar äro som vanligt icke uteslutna, och att uppgörelserna bli hårda, därom torde man kunna vara ganska säker.
Fullt hus är ett tips, som sannolikt står sig allra bilat.
Efter brottningarnas slut avgå bussar ut till I. 18 och handbollen.

Skridskotävlingarna inställda.
Vintervädret gick sin kos och möjligheterna till vintersport med den. De till i morgon av Gotl. idrottsförbund planerade skridskotävlingarna på Vallen inställes följaktligen, och de till nästa söndag planerade tävlingarna för skidlöparemärket gå givetvis samma väg, om det ej blir omslag i vädret och ett kraftigt snöfall.

Gotlands fotbollsförbunds årsmöte
i morgon kl. 10,30 f. m. å rådhuset vilja vi erinra om.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 6 februari 1937
N:r 30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *