Idrott och Sport.

AIK:s första bandyseger.
AIK:s unga bandyelva kunde i går inregistrera sin första seger genom att överraskande besegra VII? med 3-1. Om diet nu var det vackra vädret som smittade av sig eller ej, det vet jag inte, men faktum är, att det var en ovanlig fart på de svartvitrandiga i går. Låt våra a;t målen tillkommo på fri- och hörnslag, men spelarna arbetade för fullt, och denna gång var det t. o. m. litet fason på kedjan. VIF levde mest på sitt starka försvar som spelade hårt och resolut, och inte gärna släppte någon förbi sig, men kunde för dagen inte mobilisera upp det rätta kamphumöret för att reducera det försprång AIK fick.
Av AIK:s mål var »Grevens» ena det elegantaste, en snärtig boll i ena klvkau, medan Rondahl påpassligt föste in Visbys enda. En småtrevlig match, även. om spelarnas felaktiga bollstoppningar voro legio.
KIK och Slite möttes i går ute i Slite, och slutresultatet blev där att Slite segrade med 3-2. Ett oavgjort resultat hade varit mera rättvist i förhållande till spelfördelningen.
I Roma hade Läroverket och Roma IF en animerad uppgörelse, som slutade med en seger för visbypojkarna med 8-4. Kedjorna voro pigga och skottvilliga men i övrigt var spelet av medelmåttig karaktär.

Matt handbolissöndag.
Söndagsdrabbningen i handboll mellan VIF och AIK blev inte så hektisk och spännande, som man hade väntat sig. AIK visade inte sin sedvanliga geist, de många anfallen resulterade vanligtvis i lama skott, som Hasse Lund, återigen i sedvanlig form, inte hade någon svårighet att klara. Även försvaret slarvade och backarna sprungo ofta ihop och voro mer till hinder för varandra än för motspelarna.
VIF spelade lugnt och säkert och utan att förta sig. Ahlvin fick som vanligt in en hel del av sina goda bakåtskott, och hans bägge yttrar spelade beräknande och småfinurligt. Försvaret var denna gång prima och stoppade med största lätthet de snabba aikåarna. 13-9 löd VIF:s slutseger på, ett rättvist resultat.
Gutes match mot A. 7 blev som väntat ytterst ointressant, men att de nybakade gotlandsmästarna kunde spela så håglöst och andefattigt, som de gjorde i går, hade man knappt kunnat tro. De vunno visserligen med 20-13, men det spel som presterades måste absolut förbigås med största tystnad. Då var faktiskt den inledande B-lagsmatchen mellan AIK och I 18 bättre, där det förstnämda laget vann en säker seger med hela 19-8.
Aber.

AIK:s årsfest
hölls i lördags under klubbmästare Hans Håkanssons ledning, och den fick ett succartat förlopp. Förutom all den goda mat, Stadshotellet bullat upp, var det talrika uppträdanden av klubbens alla förmågor samt en högtidlig prisutdelning, varvid bl. a. klubbens silvermedalj tillerkändes Otto Persson för det arbete han nedlagt till klubbens bästa. Till sist dans efter Ernestos utmärkta kapell. Stämningen var hög hela kvällen igenom, och ”så roligt ha vi aldrig haft förr” var det samfällda omdömet efter den glada tillställningen.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 1 februari 1937
N:r 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *