Idrott och sport.

Stryk för Gute i Klinte.
Klinteviken har sedan gammalt haft synnerligen lätt för att frysa till, och på Annandagen bjöd den på utmärkt is, då Gute gästade Klintehamn för att spela en vänskapsmatch mot hemmalaget. Fullt med folk tittade på den inte alltför välspelade matchen, och bägge lagen verkade konfunderade av att få mötas vid denna tid på året, och kunde inte prestera några märkvärdigheter i spelväg.
K. I. K. vann med 4—3, sedan Gute i halvtidspausen legat över med hela 3—1 och presterat ett efter förhållandena ganska vederhäftigt spel. Men konditionen tröt, i andra halvlek utsattes gutemålet för ett veritabelt bombardemang av välriktade kulor och så blev det en knapp hemmaseger med 4—3.
Att gå in på någon närmare kritik av spelet vid säsongpremiären på. Klinteviken vore helt oberättigat, och det räcker med att omtala, att K. I. K:s kedja spelade utmärkt i andra halvlek, att Anders Dahlin på centerhalven i gutelaget även i år med all säkerhet kommer att få äran av epitetet ”Gotlands bäste bandyspelare”, samt att brodern Gunnar spede oväntat lugnt och bra på innern. F.
ö. var osäkerheten på de flesta håll påfallande och bägge försvaren ökade målsiffrorna med var sitt självmål.
Publik och domare voro påfallande opartiskt inställda, men så var det ju också. bara en vänskapsmatch.
Omedelbart efter A-lagens uppgörelse möttes de bägge klubbarnas B-lag, och Klinte vann en något för stor seger med fyra mål mot ett.