Idrott och sport.

AIK slog Gute i seriefinal.
Lyth fenomenal.

Höstens handbollssäsong fick igår en värdig avslutning. Publiken var talrik även vid B-matchen och då huvudmatchen började var antalet åskådare nära nog rekordartat.
Först möttes i B-lagsserien AIK och I 18. AIK segrade överlägset med 19—9 (11—3) och gick därmed upp till serieledningen. AIK leder nämligen nu på bättre målkvot före VIF och Gute.
Ren krigardrabbning blev det nästa omgång i det att I 18 här mötte A 7. Trots att A 7 begagnade sig av överraskningstaktik — tre mål på några minuter — och trots att Frögren sköt så väggarna bågnade, segrade dock I 18 och det så överlägset som med 24—12, Målsiffrorna motsvara dock inte spelfördelningen. Artilleristerna skötte sig betydligt bättre än målsiffrorna utvisa, och kvällens match var utan tvivel A 7:s bästa för säsongen. I halvtid var ställningen på jämn som 11—7 och i andra halvlek drog I 18 visserligen ifrån men dominerade aldrig. TI 18:s spel verkade till en början okoncentrerat och virrigt, och de som räddade laget voro Lundin och lille ettrige Lindell I A 7 framträdde vid sidan av Frögren högerbacken och målvakten, särskilt den sistnämnde är av god klass.
Seriefinalen mellan AIR och Gute blev som väntat oerhört spännande. den nervösa stämningen var spelet ut märkt och tenderade aldrig att bli ruffigt. Som väntat tog AIK genast ledningen och släppte den sedan inte från sig. I halvtid var ställningen sålunda 8—4. Oaktat Gutes sedvanliga spurt reducering från 11—6 till 11—9 — föllo inte AIK:arna i farstun utan ökade i stället i matchens sista minuter till 13—9, som blev slutresultatet.
Det bästa laget vann; som väntat visade sig AIK vara vårt just nu bästa lag och Gutespelarna kunna endast gratulera sig själva till att inte nederlaget blev större. Hela matchen gick i ett oerhört uppdrivet tempo och som väntat var det de vältränade ATK-arna,-.som bäst förmådde hålla farten. ATK:s spel var dock inte så ledigt, som det varit förut i höst— respekten för gamla distriktmästarna lyste tydligt igenom! Respekten var emellertid omotiverad. Gute lyckades aldrig på allvar hota.
Bland AIK:spelarna märktes mest ”Ösa” och målvakten Lyth, som för dagen var fenomenal! Att Lyth är vår just nu bäste målman behöver inte diskuteras; hans fotparades äro en fröjd för ögat och hans chosfria räddningar rev också ned väldiga applådåskor.
I Gute märktes framförallt Nisse Ekström, som med sina sex mål gick upp till ledningen i skytteligan. Lindvall spelade som vanligt bra, men vad skjutandet beträffar så imponerade han mest genom att missa två straffar. Gute hade för övrigt tre sådana utan resultat.
Efter höstens tämligen matta säsong med denna fina avslutning, vänta vi nu med spänning på julhelgens ”internationella” matcher mot stockholmarna.
Ledningen i serien har AIK med Gute närmast.
T—e.

Bordtennis.
Åter storseger för B. T. K. Finish.

I den nu pågående pokalserien spelades i går en match mellan Klintehamns IK och B. T. K. Finish i de senares träningslokal. Åt Finish, som för närvar tycks vara i utmärkt slag, var inte mycket att göra, utan Klintehamns IK fick finna sig i ett nederlag på ej mindre än 2—9. Resultat:
B. T. K. Finish Klintehamns IK
G. Gabrielsson—B. Jakobsson 2—0
G. Sjöberg—S. Cedergren 2—0
N. Ohlsson—T. Kristiansson 2—0
A. Claesson-—FHilding Vestberg 2—0
S. Jonasson-—Harry Vestberg 2—0
O. Sandström—L, Vallin 2—0
H. Boström—E. Jakobsson 2—1
K. Nygren—Å, Smitt 2—0
B. Rockström-—G. Johansson 1—2
T. Engström—E., Smitt 2—0
I. Claesson-—K. Nilsson 0—2
ställningen i serien är nu följande:
Sp. v. f. Kvot p.
B. T. K. Finish 2 2 0 17—5 4
Visby B. T. K. 2 1 1 10—12 2
Klintehamns I. K. 2 0 2 6—16 0
Läroverket 0 0 0 0—0 0

Gotlands Allehanda
Måndagen den 20 december 1937
N:r 295

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *