Militärernas triangelmatch.
K 1 leder suveränt. — A 7 gick om I 18.

Triangelmatchen i allmän idrott och fotboll mellan de tre truppförbanden K 1, Stockholm, samt I. 18 och A. 7 härstädes tog i går sin början på Gutavallen.
KL 5 skedde de tävlandes inmarsch på Gutavallen under musik från I. 18:s musikkår, och sedan de tävlande ställt upp med front mot läktaren hälsade överste C. G. Hamilton samtliga med några ord välkomna, därvid särskilt vändande sig till gästerna från Stockholm.
Tävlingarna togo därefter omedelbart sin början med kulstötning och längdhopp. I varje gren startade två man från vardera truppförbanden, och poängberäkningen gällde som tidigare nämts 6 för bäste man och därefter 5, 4 e. s. v. för följande. Redan i de första grenarna började huvudstadskrigarna lägga beslag på de högre poängsiffrorna och efter det 400-metersloppet avverkats ledde K. 1 med 37 poäng, närmast följt av I. 18 med 24 och A. 7 med 23 poäng.
Kl. 6,30 ställde K. 1 upp till en fotbollsmatch, som vanns av K. 1 med 5-4.
I halvtid ägde 1,500-metersloppet rum. Även här inhöstade K. 1 granna poäng, i det att de belade såväl första som andra placeriDgen, vilket gav sammanlagt 11 poäng. Genom att placera sig på tredje och fjärde platserna hemförde A. 7 sju poäng och gick därmed definitivt om L 18, som alltså efter första dagens tävlingar kom på tredje plats i hela tävlingen.
Fotbollsmatchen bjöd redan i första minuten på en sensation, i det att A 7 tog ledningen genom ett överrumplande målskott. C:a 15 min. senare utjämnade K 1 och hade snart tagit ledningen med 2-1, vilket försprång i 30:e minuten ökades till 3-1, som också blev halvtidsresultatet. Två straffsparkar sumpades på båda hållen. A 7 lade bollen över stolparna, medan K 1:s straffspark togs av burväktaren i A 7, som visade sig vara en påpasslig herre. I första halvleken sumpade A 7 flera chanser, men K 1 hade i stort sett mera av spelet.
I andra halvtid blev spelet betydligt bättre och mera spännande. Strax i början av perioden reducerade A 7:s hi till 2-3, vy. utjämnade till 3-3 efter schabbel från K 1-försvarets sida framför målet, och någon minut senare tog A 7 ledningen med 4-3 genom vy. Inom loppet av c:a 5 min. gjorde A 7 de tre målen. Omkr. 35 min. senare sköt K 1:s ch. en frispark i mål, och ställningen utjämnades alltså till 4-4. Det lyckades till sist K 1 att skjuta segermålet — ett ”snopet” sådant förresten — och med 5-4 till K 1 slöt alltså matchen.