Idrott och sport.

Landskampen i morgon.
Gotland eller Uppland.

Midsommardagens stora sportevenemang här blir landskampen i fotboll mellan Gotland och Uppland, vilken spelas på Gutavallen kl. 4,45 e. m.
Nu skulle det vara intressant att veta, huruvida gotlänningarna ha några utsikter till att få revansch på upplänningarna, som i två tidigare matcher mot Gotland nått målkvoten 18-4.
Om man har Gotlands match mot Blekinge för ögonen, så är det anledning att hysa stora förväntningar på de våra. Fråga är bara, om gotlandslagets stronga match i Karlshamn endast var en tillfällighet eller om den verkligen var början till en uppryckningsperiod för gotländsk fotboll. Vi hoppas det senare.
Upplänningarna ha emellertid förut visat sig för svåra ,och det skulle vara synnerligen optimistiskt att nederlagstippa dem. Vi tro, att Uppland vinner med 23 måls övervikt, men någon alltför stor överraskning om gotlänningarna vinna är det dock ej.
Vi få väl se.

Militärernas triangelmatch.
K 1, I. 18 och A 7 tävlar på Vallen.

Den numera traditionellt vordna triangelmatchen mellan K 1, Stockholm, samt I. 18 och A 7 härstädes kommer att om måndag och tisdag den 28 resp. 29 dennes utkämpas på Gutavallen, i det att K 1 denna gång äro gäster här. I fjol voro som man torde erinra sig Gotlandsmilitärerna K 1:s gäster i huvudstaden.
Den triangelmatch i allmän idrott och fotboll, som denna gång skall utkämpas mellan de nämda truppförbanden, inleder en ny serie. I fjol erövrades som bekant greve Bernadottes vandringspris i allmän idrott av K 1, och Gotlands Allehandas vandringspris i fotboll erövrades även detta för alltid av K 1.
Tävlingarna på måndagen börja kL 5 e. m. Grenarna bli 400 m., final direkt, kula, längdhopp, spjut, 1,500 in. samt fotbollmatch mellan K 1 och A 7 eller I. 18.
På tisdagen börja tävlingarna omkr. kl. 3 e. m. Programmet denna dag omfattar 100 m., diskus, höjdhopp, 5,000 m. samt stafett 1,000 m. Fotbollsmatchen spelas kl. 5.
Tävlingarnas överledare är överste G. Hamilton. Ledare för truppen från K 1 är ryttmästare de Geer.
Efter tävlingarnas slut intages gemensam middag i A 7:s matsal, och i samband därmed äger prisutdelning rum.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 23 Juni 1937
Nr 142

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *