Handbollen i går.

Trevlig kvinnostrid.- VIF ”fick jobb” med A 7.
Trots att det var säsongens första vintersöndag med både is och skidföre, så var I 18:s gymnastiksal ganska välbesatt, då Gute B mötte VIF B. Gute vann den jämna uppgörelsen med 9-8 efter en halvtidsledning med 6-3.
Andra matchen bjöd på damhandboll i det Gutes och VIF:s flickor möttes i en fläktfylld uppgörelse. Det unga Gute-laget spelar en både vacker och effektiv handboll och står just nu ett par klasser över motståndarna. Trots att Ebba Rodhe saknades på backplatsen så vunno nu Guteflickorna en renommerande seger med 9-0 (3-0). Ett bevis på Gutes oerhörda överlägsenhet denna höst är att intet baklängesmål hittills noterats, mycket tack vare den utmärkta målväkterskan.
Dammatcherna uppskattas alltid livligt av publiken, men så är det också en fröjd för ögat att se de smidiga flickorna i sina vackra dräkter. Dammatcherna bli heller aldrig hårda som herrarnas, utan de gå i ett mer lugnt och lekfullt tempo och äro därför särskilt njutbara som omväxling i seriejäktet.
I A-lagsserien möttes VIF och A 7. Man hade naturligtvis över lag väntat en brakseger för Visby efter artilleristernas stora nederlag tidigare i höst. Början var sannerligen inte heller lovande för krigarna. VIF:arna plockade nämligen in den ena bollen efter den andra bakom A 7:s för dagen debuterande målvakt. Särskilt utmärkte sig Kolmodin, som i första halvlek gjorde sju mål. Halvtidsresultatet visade de förkrossande siffrorna 14-3, men i sanningens intresse måste erkännas att spelet var betydligt jämnare än siffrorna utvisa, samt att A 7 i går visade helt andra takter än förut. I andra halvlek jämnade spelet ut sig ytterligare och krigarna fingo till och med ett litet men dock övertag, som resulterade i att de vunno halvleken med 6-5.
Slutställningen blev 19-9, alltså betydligt bättre siffror för A 7:s del än man väntat. A 7:s nyförvärv Olsson samt målvakten kunna ta’ åt sig en betydande del av äran för detta hedersamma resultat. Bäst i laget var dock utan tvekan Claesson, som för dagen gjorde sex mål. I VIF märktes särskilt Kolmodin, som med sina nio mål gick upp till ledningen i skytteligan, samt alltid utmärkte Malmquist.