Gymnastikuppvisningen på A. 7.

Talrik publik och hög stämning.
Det var gymnastikuppvisning i A. 7:s gymnastiksal i går e. m., och en publik på c:a 300 personer hade infunnit sig, vilket betyder, att intresset för gymnastik inte slappnar. Och undra på det, då dess främste förkämpe här, gymnastikdirektör Ragnar Johnson, är ett enda energiknippe då det gäller att trimma de gotländska ungdomarnas fysiska spänstighet och samtidigt förstår att göra propaganda för gymnastiken såsom enl hälsokälla att ösa ur för dem, som vilja ha en sund själ i en lika sund kropp.
Under det publiken samlades konserterade infanterikårens musikkår under musikfanj. Ernst Petterssons ledning, och därefter framträdde dir. Johnson och höll ett livligt och medryckande anförande, där humorn lyckligt kompletterade allvaret.
Så vidtog gymnastikuppvisningen av damerna, vilka efter musik genomgick ett nytt och omväxlande program under fru Inga Johnssons klämmiga ledning, och även om damernas mellanhopp icke kommo till sin fullo rätt på grund av felaktig språngbräda, så uppvägde deras övriga prestationer detta till fullo. Pianomusiken till rörelserna sköttes av stud. Eric Ericson och bestod av glada och trevliga visor i potpurriets form. Naturligtvis haglade applåderna, och fru Inga fick även mottaga blommor.
De manliga gymnasterna under dir. Johnsons ledning visade sig sedan på styva linan, och rättvisligen må sägas, att pojkarna skötte sig nästan lika bra som de kvinnliga. Vilket inte vill säga så litet.
I omkring ett par tillmura tid pågingo uppvisningarna, och att publiken var med på noterna, därom boro de kraftiga applådorna mer än väl vittne.

Gotlands Allehanda
Måndagen 19 April 1937
Nr 88

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *