Godtemplarordens ungdomsarbete.

Ombudsman Eric Boström. från Kvänum har under de senaste dagarna hållit några föredrag för att sprida kännedom om I. O. G. T:s ungdomsarbete och speciellt scouting. Under påskhelgen ledde han ett påskläger för scouter i Klinte, då samtidigt ett gotlandsdistrikt av IOGT:s scoutorganisation konstituerades. På tisdagen besökte han Hemse, där ett 25-tal åhörare hade samlats och utsikter att få till stånd en flickavdelning syntes föreligga.
På onsdagen besökte han Klintehamn och Väte. På sistnämnda platsen var ordenshuset fyllt till sista plats, och utom hr Boströms föredrag förekom musik och sång av en trio från Vall, sångtablå och paketauktion.
I går medverkade hr B vid ett samkväm i Levide, besökt av ett 90-tal personer. Levide sångkör svarade för sången, musikcirkeln för musiken, och en flicka sjöng en rolig visa. Till sist roade man sig med folklekar.
Inom Södra Gotlands kretsloge av I. O. G. T. räknar man med att kunna få till stånd mindre scoutavdelningar i Klintehamn, Levide, Hemse och Väte. (Klintehamnsgruppen har redan återupptagit sin verksamhet.) Ledare för pojkarna blir handl. Sture Jönsson, Levide, och för flickorna fru Karin Jönsson, Levide.

Gotlands Allehanda
Fredagen 2 April 1937
Nr 74

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *