Död i misär efterlämnade 30,000 kr.

Lägenhetsägaren f. hemmansägaren Per Nilsson, Vallda i Eskelhem, fanns i går liggande död i sin bostad. En grannfru till Nilsson observerade, att det ej rökte ur skorstenen hos Nilsson, varför hon tillkallade en närboende hemmansägare, varvid genom ett fönster iakttogs. att Nilsson låg till synes livlös i sin säng med en del kläder på. Efter det man satt sig i förbindelse med fattigvårdsstyrelsens ordförande beslöts av viss anledning att först tillkalla landsfiskal Justus Jakobson innan någon berodde sig tillträde till bostaden. Så snart landsfiskalen anlänt och kommit in i huset, blev det konstaterat att Nilsson var död.
Den avlidne, som var 87 år, har i flera år levat i formlig misär och trots sin förmögenhet, som torde uppgå till cirka 30,000 kr., ej unnat sig det nödvändigaste. Som Nilsson saknar släktingar och då han veterligt ej har ordnat om sin kvarlåtenskap, är allmänna arvsfonden enda arvtagaren.
Nilsson var född i Eskelhem, men han har under många år varit bosatt i Visby, där han bl. a. haft anställning på Visby cementfabrik. Under de sista åren av sin Visbytid gick han från gård till gård som fattig vedsågare.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 3 februari 1937
N:r 27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *