Midsommarvädret

har ur turistisk synpunkt inte varit att klaga på. På midsommaraftonens middag kom det dock en kraftig åskskur här över staden, som gav 8 mm., medan Follingbo fick 15 mm. Utåt Visborgs sint övergick regnet snart i hagel med korn så stora som hasselnötter. I övrigt tycks ovädret ha varit av mycket lokal natur, ty från de flesta platser ute på landsbygden rapporteras ingen eller ober tydlig nederbörd. Man har dock hört åskan mullra på avstånd både i går och midsommaraftonen.
Ett undantag från den allmänna regeln utgör i detta fall Dalhem, där man på tisdagsmiddagen hade ett synnerligen kraftigt åskväder. Därvid slog blixten ned i ladugården hos lantbrukare F. Klingvall, Hallvede, och följde först takåsen, gick ut längs en av sparrarna men fortsatte sedan åter in i ladugården, följde en båsstolpe och slog ihjäl ett i båset stående avelssto, värt 1,100 kr. En knapp halv minut tidigare hade en dräng varit inne i båset och var just på väg ut, då åskslaget inträffade.
kan undgick att träffas men slungades dock omkull av trycket. Han ådrog sig inga skador. Som en egendomlighet kan antecknas, att blixten icke antände på sin väg genom det torra trävirket i ladugården.

Gotlands Allehanda
Torsdagen 25 Juni 1936
Nr 144

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *