Den militära kamratfesten på Visborg slätt.

Som bekant planeras en kamratfest på. Visborgs slätt den 2 sept. Initiativet har tagits av en grupp värnpliktiga av 1909 års klass, men programmet har sedan utvidgats så att festen avses omfatta befäl och värnpliktiga av alla årsklasser, både äldre och yngre än 1909. Anmälningstiden utgår egentligen i dag men anmälan skall nu ske senast den 15 d:s till Kamratfestkommittén, Visborgs slätt. Dylik anmälan är nödväldig, enär kommitterade på förhand måste veta huru många som komma för att kunna ordna med mat och ev. förläggning.
För dem, som komma med båten på morgonen den 2 sept.; och andra, som vilja knalla sig ned till hamnen, sker samlingen där kl. 7 – 8, varefter man marscherar under regementsmusik till slätten, där det blir frukost kl. 9. Kl. 10,30 följer så korum, hälsningstal av militärbefälhavaren musik och anförande av en av 1909 års värnpliktiga, Kl. 12,30 blir det förevisning av trupp och förbimarsch av infanterikåren och gamla regementet, varefter man avlägger besök i kasernetablissementen. Kl. 1/2 4 hålles sammankomst, då man skall dryfta frågan om bildandet av en kamratförening och kl. 5 är det gemensam middag.
Den som önskar vara med skall i sin anmälan angiva värnpliktsnummer, namn och titel, det kompani han tillhört samt postadress. Vidare skall angivas om han önskar deltaga i måltiderna (frukost 1 kr., middag 2 kr. om han vill ha inkvartering (1 kr.), etc. Klädsel blir uniform, daglig dräkt, eller kavajkostym, ev. sportdräkt. Meningen med det hela är att samla de gamla värnpliktskamraterna till ett upplivande av gamla minnen från dagarna i kronans kläder. Särskilt böra gotlänningarna talrikt deltaga, då de ju ha små kostnader för deltagandet. Många fastlänningar väntas emellertid också komma att deltaga.

Gotlands Allehanda
Fredagen 10 Augusti 1934
N:r 184.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *