Slite.

Kretsmöte
hade morra kretsen av Gotlands blåbandsförbund, omfattande Gothems, Slite och Bunge föreningar, i söndags anordnat i metodistkyrkan i Slite. Mötet skulle på samma gång vara en uppvaktning för blåbandsföreningen i Slite, som i år kan fylla femtio år. Från såväl Gothem som Bunge hade busslaster med deltagare anlänt och även från samhället hade rätt många kommit tillstädes.
Mötet inleddes med anföranden av ordförandena i Gothems och Slite blåbandsföreningar, J. Söderström och Magnus Nilsson, och därefter talade metodistpastor. W. Borg, som i ett föredrag allvarligt och kraftigt manade till arbete och kamp för nykterhetens ädla sak. Därefter samlades de mnärvarande till kaffebordet och efter den paus, som därav vållades, höll en av Gothems blåbandsförenings äldre medlemmar, kapten N. O. Fredriksson, ett anförande och uppläste av honom för tillfället författade verser. Vidare talade pastor Holmberg från Gothem, som bl. a. lade sina åhörare på hjärtat, att nykterheten skall börja i hemmet.
Bunge blåbandsförenings ordförande P. Ringbom framförde därefter en lyckönskan till den jubilerande sliteföreningen. Denna har under de senaste åren stått ganska stilla, men synes nu ha kommit i gång igen. Efter ytterligare inlägg av Magmus Nilsson och J. Söderström, avslutades mötet av Edvin Svensson från Gothem. Gotlands blåbandsförbunds styrelse hade genom sekreteraren sänt en hälsning till mötet, som var alltigenom allvarligt, inspirerande och högtidligt. Den allmänna meningen var nog den: Sådana kretsmöten vilja vi ha fler.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 21 december 1932
N:r 297

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *