Rättegångssaker.

Visby rådhusrätt.
Fyllerimål.

En person var instämd för att häromkvällen ha uppträtt berusad på en restaurang och för att han fört oljud och gjort våldsamt motstånd. då han skulle tagas av polisen. Svar. hade personligen inställt sig, och bestred att han varit överlastad av starka drycker, men medgav att han var något lite dragen enär han druckit sammanlagt 22 cl. sprit. Något oljud hade han icke fört, men han framhöll, att han då han senare togs av tvenne poliskonstaplar blev lite högljudd, emedan polismännen tagit för hårt i hans handleder. Motstånd mot polismännen hade han visserligen gjort, men det berodde endast på det faktum, sade svar., att han ansåg sig orättvist behandlad. Ytterligare tvenne konstaplar måste hjälpa till att få bukt med honom.
Åklagaren begarde 14 dagars uppskov för inkallande av vittnen, och målet uppsköts till den 16 dennes.
— Fem fyllerister fingo plikta 15 kr. vardera.

Cykelåkning med passagerare
på ramen är som bekant icke tillåtet. Tvenne cyklister hade brutit mot förbudet och den ene fick plikta 5 kr., medan målet mot den andre uppsköts.

Till fem månaders straffarbete
för första resan stöld dömdes i darr efter rannsakning på kronohäktet den för stöld av en cykel och en chokladautomat häktade f. d. Bonaynglingen Alvar Svensson.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 2 juni 1932
N:r 125

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *