Motorkrönikan.

På lördagseftermiddagen intränade en dikeskörning strax söder om vägövergången vid Kungsladugården. En lastbil med släpvagn, tungt lastad med trävirke, skulle möta en annan bil samt körde därvid ut på vänstra sidan, varvid vägkanten gav vika och bilen elfogs ned i diket, där den stjälpte. I fallet ramponerade den en triangelsignal, uppställd av Västerhejdebanan som varning för järnvägsövergången. Händelsen måste betecknas som en ren olyckshändelse, för vilken bilens förare icke kan göras ansvarig. Bilen, som. blev mycket illa åtgången, tillhörde lantbrukaren Gunnar Nilsson, Halner i Bro.

En bilkollision inträffade i går förmiddag på vägen mellan Etelhem och Buttle varvid två bilar från Visby stötte tillsammans, med följd att de båda blevo åtskilligt ramponerade. Olyckan inträffade vid en kurva, där sikten också är skymd av en backe, och den ena av bilarna synes ha, kommit med så stark hastighet, att han icke hunnit bromsa in vagnen, innan kollisionen inträffade. Deniena bilen fick fotsteget avrivet, den andra framringen avsliten och stänkskärmen uppriven.

I går på, förmiddagen körde en motorcyklist från Visby, snickaren K. Nilsson, i diket med motorcykel vid Kroks i Tofta. Olyckan uppges ha tillgått på så sätt, att motorcyklistens fru, som åkte bak på motorcykeln, skulle sätta mannens mössa till rätta, varvid, denna kommit ned för ögonen för mannen. På grund av detta intermesso styrde motorcykeln mot dikeskanten, där den slog mot en sten och stjälpte i diket. Mannen fick ett skrubbsår i tinningen av en sten och föreföll till en början något Om töcknad, medan frun uppgives ha fått tänderna skadade. Sedan ambulans tillkallats och makarna blivit under, sökta och förbundna på lasarettet, finge de åter lämna detsamma.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 27 juli 1932
N:r 145

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *